Buitenhof-tuinmeubelen.nl 8.6 6265

Bescherming en onderhoud aluminium tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen | BuitenHof Tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen zijn erg geschikt voor het buitenleven. Naast de moderne uitstraling is het onderhoudsvriendelijk en licht van gewicht. Hieronder vertellen wij u alles over het beschermen en schoonmaken van aluminium tuinmeubelen.

Ga direct naar:
- Eigenschappen aluminium tuinmeubelen 
- Onderhoud aluminium tuinmeubelen
- Aluminium tuinmeubelen schoonmaken
- Aluminium tuinmeubelen beschermen
- Persoonlijk advies – kom naar één van de winkels!


Eigenschappen aluminium tuinmeubelen

Licht van gewicht en roestvrij: bekende eigenschappen van aluminium. Vandaar dat we dit materiaal veel terug zien in tuinmeubelen. Naast deze praktische eigenschappen, heeft aluminium ook een moderne uitstraling die goed te combineren is met andere materialen zoals wicker, teakhout en textileen. Hierdoor creëert u makkelijk een eigen stijl voor in de tuin.

Onderhoud aluminium tuinmeubelen

We snappen dat u zo min mogelijk onderhoud aan de tuinmeubelen wil hebben. Gelukkig is aluminium onderhoudsvriendelijk zodat u alleen maar hoeft te genieten. Toch raden wij aan om de set enkele keren per jaar schoon te maken. Dit kan gemakkelijk met wat zeep en warm water.Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen.

Aluminium tuinmeubelen onderhouden |BuitenHof Tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen schoonmaken

Om de meubels goed schoon te maken volgt u onderstaand stappenplan.

Benodigdheden aluminium tuinmeubelen schoonmaken:
- Zachte stofvrije doek
- Warm water
- Afwasmiddel

Stap 1

Verwijder los vuil zoals blad, modder, groene aanslag en stof met een zachte doek. Gebruik geen harde borstel of hogedrukreiniger, deze kunnen krassen en beschadigingen aan de coating veroorzaken. 

Stap 2

Maak een sopje van afwasmiddel en warm water. Maak de zachte doek hiermee nat en ga met de doek over het aluminium tot dit schoon is. Spoel het aluminium daarna met water af en laat het oppervlak drogen. Aluminium tuinmeubelen schoonmaken | BuitenHof Tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen beschermen

Na een periode van heerlijk buiten genieten komt ook de tijd dat de temperatuur gaat dalen en de tuinmeubelen minder worden gebruikt. Dan raden wij aan om een goede beschermhoes te gebruiken. Zo voorkomt u lakschade door vallende voorwerpen zoals takken en bladeren.

Welke beschermhoes heb ik nodig?

Om uw tuinset goed te beschermen is een passende beschermhoes belangrijk. Daarnaast moet het materiaal waterdicht zijn en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Al onze beschermhoezen zijn gemaakt van waterdicht polyester en hebben een aanrijgkoord zodat de hoes goed om de set heen past. Wilt u meer weten over welke beschermhoes geschikt is voor uw tuinset? Lees dan alles over de verschillende beschermhoezen.

Bekijk alle beschermhoezen

Bescherming op maat
Omdat u bij ons een tuinset helemaal naar eigen smaak kunt samenstellen begrijpen wij dat uw set kan afwijken van onze standaard maten voor beschermhoezen. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid aan om een tuinmeubelhoes op maat te maken. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een beschermhoes op maat.

Vraag offerte aan voor een beschermhoes op maat. 

Beschermhoes tuinmeubelen | BuitenHof Tuinmeubelen

Persoonlijk advies? Kom naar één van onze winkels!

Heeft u vragen over het onderhoud van aluminium tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van onze klantenservice.
- Vanuit Nederland: 0165 52 67 50
- Vanuit België: 03 80 84 504
U kunt natuurlijk ook mailen naar: service@buitenhoftuinmeubelen.be

Heeft u vragen over de aankoop van aluminium tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van ons verkoopteam.
- Vanuit Nederland: 0165 52 67
- Vanuit België: 03 80 80 552
U kunt natuurlijk ook mailen naar: verkoop@buitenhoftuinmeubelen.be