Buitenhof-tuinmeubelen.nl 8.6 6265

Bescherming en onderhoud textileen tuinmeubelen

Textileen tuinmeubelen onderhouden | BuitenHof Tuinmeubelen

Haal het gevoel van binnen naar buiten met textileen. Een heerlijk comfortabel en weerbestendig materiaal. Ontdek wat textileen is en wij leggen u graag uit dat textileen schoonmaken niet moeilijk is.  

Ga direct naar:
- Wat is textileen? 
- Textileen schoonmaken
- Textileen tuinmeubelen beschermen
- Persoonlijk advies – kom naar één van de winkels!

Wat is textileen?

Textileen is gemaakt van geweven polyestervezels die samen een sterk doek vormen. Textileen is stevig, duurzaam, vormvast, kleurvast en heeft een lange levensduur. Uitermate geschikt buitengebruik dus!

Textileen wordt gebruikt voor loungesets, tuinstoelen, ligbedden en tuinbanken. Dit wordt bijvoorbeeld over een aluminium frame gespannen. Textileen heeft weinig onderhoud nodig en is eenvoudig schoon te maken. Door een speciale vuilafstotende coating dringen vlekken niet door in het materiaal. Daarnaast is textileen UV-bestendig waardoor de kleur niet vervaagd.

Textileen schoonmaken

Textileen wordt gebruikt voor loungesets, tuinstoelen, ligbedden en tuinbanken. Door een vuilafstotende coating dringen vlekken niet door in het materiaal en heeft schimmel geen kans. Daarnaast vervaagt de kleur niet door de zon door de UV beschermende laag.

Textileen schoonmaken is eenvoudig te doen met de daarvoor bestemde schoonmaakproducten. Om de beschermlaag te vernieuwen spuit u het materiaal twee keer per jaar in met de Life Textileen en Wicker Cleaner.

Textileen tuinmeubelen onderhouden |BuitenHof Tuinmeubelen

Benodigdheden textileen tuinmeubelen schoonmaken:
- Life Outdoor Living Wicker en Textileen cleaner
- Water
- Spons of zachte schuurspons

Stap 1

Verwijder eerst al het losse vuil zoals bladeren en zand met een zachte borstel.

Stap 2

Spray de Cleaner in op de vlek en laat dit daarna 30 seconden intrekken.

Stap 3

Maak een spons of zachte schuurspons nat en ga met een ronddraaiende beweging over de vlek heen tot deze weg is. Spoel het oppervlak daarna goed af met water en laat het oppervlak in de buitenlucht drogen.

Tip: Staat uw tuinset onder een boom? Check dan regelmatig of er geen vogelpoep op de kussens zit en verwijder dit zo snel mogelijk om intrekken te voorkomen.

Textileen tuinmeubelen beschermen

Textileen tuinmeubelen blijven langer mooi met de juiste bescherming. Door de tuinset af te dekken met een goede beschermhoes, voorkomt u beschadigingen door weersomstandigheden. Wij hebben verschillende beschermhoezen in onze collectie. Laat kussens van textileen niet in de meubels liggen, maar berg deze op in een kussentas. Het is belangrijk dat de kussens volledig droog zijn als deze worden opgeborgen.

Welke beschermhoes heb ik nodig?

Voor de aanschaf van een beschermhoes moet u op enkele dingen letten. Allereerst moet de hoes natuurlijk goed aansluiten op de meubels. Van te voren is het daarom aan te raden om de meubels op te meten. Zo weet u zeker dat de hoes goed aansluit. De bijgeleverde ventilatiesluis zorgt ervoor dat het materiaal kan blijven ademen. Hiermee voorkomt u vlekken en schimmel. Naast de maat is het materiaal van belang. Al onze beschermhoezen zijn van waterdicht en UV-bestendig polyester.

Bekijk alle beschermhoezen


Bescherming op maat
Heeft u een set die afwijkt van de standaard maten? Geen probleem! U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen voor een beschermhoes op maat. Wij geven u handige tips om uw tuinset goed op te meten.

Vraag offerte aan voor een beschermhoes op maat. 

Textileen tuinmeubelen schoonmaken | BuitenHof Tuinmeubelen

Beschermhoes tuinmeubelen | BuitenHof Tuinmeubelen

Persoonlijk advies? Kom naar één van onze winkels!

Heeft u vragen over het onderhoud van textileen tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van onze klantenservice.
- Vanuit Nederland: 0165 52 67 50
- Vanuit België: 03 80 84 504
service@buitenhoftuinmeubelen.be  

Heeft u vragen over de aankoop van textileentuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van ons verkoopteam.
- Vanuit Nederland: 0165 52 67
- Vanuit België: 03 80 80 552
verkoop@buitenhoftuinmeubelen.be