Buitenhof-tuinmeubelen.nl 8.6 6265

Bescherming en onderhoud wicker tuinmeubelen

Wicker tuinmeubelen | BuitenHof Tuinmeubelen

Een wicker tuinset buiten laten staan? Geen probleem. Op een zonnig terras, onder een boom, bij een zwembad of onder een afdak: wicker is speciaal ontwikkeld voor het buitenleven, zodat u onbezorgd van de zon kunt genieten. Lees op deze pagina alles over het onderhoud van wicker meubelen.
Ga direct naar:
- Wat is wicker? 
- Waarom wicker onderhouden?
- Wicker tuinmeubelen schoonmaken
- Wicker tuinmeubelen beschermen
- Persoonlijk advies – kom naar één van de winkels!

Wat is wicker?

Wicker tuinmeubelen zijn al jaren populair en dat is niet voor niets, want wicker heeft een tijdloze uitstraling en past zowel in een klassieke als moderne tuin. Wicker is gemaakt van een kunststof vezel met een UV-coating om verkleuring tegen te gaan. Daarnaast kunt u wicker het hele jaar buiten laten staan. Zo ziet uw tuin er altijd gezellig uit en kunt u bij de eerste zonnestralen weer in uw set gaan zitten. Wist u dat al onze wicker tuinmeubelen met de hand worden gevlochten? Vlechters zijn vaak meerdere dagen bezig met 1 meubel. Hierdoor krijgen alle meubels een natuurlijke look en feel.

Waarom wicker onderhouden?

Ondanks dat wicker onderhoudsvriendelijk is, verlengt u de levensduur van je tuinmeubelen aanzienlijk met goed onderhoud. Let extra goed op als uw tuinset onder een boom staat en verwijder takken, bladeren en vogelpoep regelmatig om vlekken te voorkomen.

Wicker tuinmeubelen onderhouden |BuitenHof Tuinmeubelen

Wicker tuinmeubelen schoonmaken
Het schoonmaken van wicker meubels is niet moeilijk. Met een sopje van warm water met een mild schoonmaakmiddel kunt u het meeste vuil gemakkelijk verwijderen. We raden aan om dit minimaal twee keer per jaar te doen, bij voorkeur in het voor- en najaar. Zo kunt u het voorjaar weer goed beginnen met een mooie schone set en bereidt u de meubels voor op de winter onder een beschermhoes. Mocht er toch een vlek op het materiaal zitten, dan kunt u dit verwijderen door de Life Outdoor Living Textileen en Wicker Cleaner te gebruiken en onderstaand stappenplan te volgen.

Benodigdheden wicker tuinmeubelen schoonmaken:
- Life Outdoor Living Wicker en Textileen cleaner
- Water
- Spons of zachte schuurspons

Stap 1

Verwijder eerst al het losse vuil zoals bladeren en zand met een zachte borstel.

Stap 2

Spray de Cleaner in op de vlek en laat dit daarna 30 seconden intrekken.

Stap 3

Maak een spons of zachte schuurspons nat en ga met een ronddraaiende beweging over de vlek heen tot deze weg is. Spoel het oppervlak daarna goed af met water en laat het oppervlak in de buitenlucht drogen.

Tip: Staat uw tuinset onder een boom? Check dan regelmatig of er geen vogelpoep op het materiaal zit en verwijder dit zo snel mogelijk om intrekken te voorkomen.

Wicker tuinmeubelen beschermen

De temperatuur stijgt en de eerste lentedagen staan voor de deur: tijd om weer buiten te gaan zitten. Dan is het natuurlijk fijn als de tuinset er nog net zo goed uitziet als toen u hem kocht. Daarom raden wij aan om altijd een beschermhoes te gebruiken als u de set voor langere tijd niet gebruikt. Zo beschermt u het materiaal tegen vorst, neerslag, vallende bladeren en vogelpoep.

Welke beschermhoes heb ik nodig?

Om uw tuinset goed te beschermen is een passende beschermhoes belangrijk. Daarnaast moet het materiaal waterdicht en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden.  Al onze beschermhoezen zijn gemaakt van waterdicht polyester en hebben een aanrijgkoord zodat de hoes goed om de set heen past.

Bekijk alle beschermhoezen


Bescherming op maat
Omdat u bij ons een tuinset helemaal naar eigen smaak kunt samenstellen begrijpen wij dat uw set natuurlijk kan afwijken van onze standaard beschermhoezen. Daarom hebben wij ook de service om een tuinmeubelhoes op maat te maken. U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen, zo heeft u altijd een goed passende hoes.

Vraag offerte aan voor een beschermhoes op maat. 

Wicker tuinmeubelen | BuitenHof Tuinmeubelen

Beschermhoes tuinmeubelen | BuitenHof Tuinmeubelen

Persoonlijk advies? Kom naar één van onze winkels!

Heeft u vragen over het onderhoud van wicker tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van onze klantenservice.
- Vanuit Nederland: 0165 52 67 50
- Vanuit België: 03 80 84 504
U kunt natuurlijk ook mailen naar: service@buitenhoftuinmeubelen.be

Heeft u vragen over de aankoop van wicker tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van ons verkoopteam.
- Vanuit Nederland: 0165 52 67
- Vanuit België: 03 80 80 552
U kunt natuurlijk ook mailen naar: verkoop@buitenhoftuinmeubelen.be