Buitenhof-tuinmeubelen.nl 8.6 6265

Bescherming en onderhoud parasol

Schoonmaken parasol | BuitenHof Tuinmeubelen

Genieten van de zon is heerlijk, maar toch is het ook fijn om af en toe in de schaduw te zitten. Een mooie parasol brengt niet alleen gezelligheid in de tuin, maar beschermt ook tegen te veel zon. Zo kunt u heel de dag genieten van het buiten zijn! Om de levensduur te verlengen is het belangrijk om de parasol schoon te maken en op te bergen in een parasolhoes. Wij vertellen u hoe u dit het beste kunt doen.

Bekijk alle parasols.

Ga direct naar:
- Voordelen van een parasol
- Parasol schoonmaken
- Parasolhoes
- Persoonlijk advies – kom naar één van de winkels!

Voordelen van een parasol

Naast het feit dat een parasol de zon tegenhoudt, is het ook een eyecatcher in de tuin. Het maakt een tuinset helemaal af en geeft net dat extra’s aan uw terras. Ook na een lekkere warme dag kan het in de avond afkoelen, een parasol houdt warmte vast waardoor u kunt genieten van lange zomeravonden. Met een heater kunt u ook in het voor- en najaar buiten zijn. Om de levensduur van uw parasol te verlengen is goed onderhoud belangrijk. Door op de juiste manier het doek schoon te maken en de parasol te beschermen in een parasolhoes voorkomt u vlekken en beschadigingen.

Parasols schoonmaken en beschermen |BuitenHof Tuinmeubelen

Parasol schoonmaken


Zit er een vlek op het doek van de parasol? Een kleine vlek kunt u makkelijk verwijderen met groene zeep en lauw water. Als het hele doek vies is, kunt u deze demonteren en met de hand wassen. Om een parasoldoek goed schoon te maken volgt u onderstaand stappenplan.

Benodigdheden parasol schoonmaken:
- Groene zeep
- Water
- Spons of zachte schuurspons

Stap 1

Haal het doek van de parasol af en maak een sopje met lauw water en groene zeep in een grote emmer of in de badkuip.

Stap 2

Leg het doek in het water en was het met de hand totdat het vuil eruit is. Knijp het doek goed uit.

Stap 3

Monteer het doek als deze nog vochtig is en laat drogen.

Tip: Staat de parasol onder een boom? Check het doek dan regelmatig op vogelpoep en verwijder dit zo snel mogelijk. Zo voorkomt u vlekken. Klap de parasol altijd in als u deze niet gebruikt.

Parasolhoes

De doeken van onze parasols zijn gemaakt van StofPlus of spuncrylic materiaal. Deze zijn behandeld met een beschermende coating, echter maakt dit ze niet 100% kleurvast. Om kleurverschil te voorkomen is het aan te raden om altijd een parasolhoes te gebruiken als de parasol is ingeklapt. Bij onze beschermhoezen zit een stok als hulpmiddel om het doek over de ingeklapte parasol te krijgen. Zonder hoes kunt u snel weer- en schimmelplekken krijgen die niet schoon te boenen zijn. Het parasoldoek moet wel geheel droog zijn voordat u deze in de beschermhoes doet. Anders kan er schimmel ontstaan.

Bescherming parasol

Het parasoldoek is in de fabriek behandeld met een waterafstotende coating. Om deze te vernieuwen behandelt u het doek minimaal één keer per jaar met de Life Outdoor Living Stof en Doek Protector. Indien de parasol niet wordt gebruikt, klap deze dan in en schuif de parasolhoes eroverheen.

Bekijk parasolhoezen


Video parasol inklappen
Bekijk hier hoe de parasolhoes over de parasol wordt geplaatst.

Inklappen parasol | BuitenHof Tuinmeubelen

Persoonlijk advies? Kom naar één van onze winkels!

Heeft u nog vragen over het onderhouden en beschermen van parasols? Ons team helpt u graag verder. Neem contact op via onze klantenservice, chat of per e-mail. Uiteraard bent u ook welkom in één van onze winkels.

Heeft u vragen over het onderhoud van uw parasol? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van onze klantenservice.
- Vanuit Nederland: 0165 52 67 50
- Vanuit België: 03 80 84 504
U kunt natuurlijk ook mailen naar: service@buitenhoftuinmeubelen.be 

Heeft u vragen over de aankoop van een parasol? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van ons verkoopteam.
- Vanuit Nederland: 0165 52 67
- Vanuit België: 03 80 80 552
U kunt natuurlijk ook mailen naar: verkoop@buitenhoftuinmeubelen.be