Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

De nieuwe LIFE brochure is er! Vraag hem nu gratis aan.

Onderhoudsadvies per materiaal

Op zoek naar goed advies om uw tuinmeubelen schoon te maken? U wilt natuurlijk de beste bescherming voor uw mooie lounge- of tuinset. Met dertig jaar ervaring vertellen wij u graag alles over goed onderhoud en de bescherming van tuinmeubelen. Op deze adviespagina kunt u alles vinden oer het onderhoud van uw tuinmeubelen per materiaal.

Bekijk alle beschermhoezen en onderhoudsmiddelen.

Ga naar:


Materialen

We hebben verschillende materialen tuinmeubelen in onze collectie. Ieder materiaal heeft eigen onderhoud nodig, dus we vertellen u graag meer over het onderhoud per materiaal op de bijbehorende pagina's.

Teakhout

Al onze teak tuinmeubelen worden gemaakt van teakhout van hoogwaardige kwaliteit. Houten tuinmeubelen hebben meer onderhoud nodig dan andere materialen, maar zijn met onze handleiding gemakkelijk schoon te maken. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of bleek. Dit kan het hout aantasten of beschadigen. Lees hieronder het hele advies over teakhout.

Aluminium

Aluminium tuinmeubelen zijn de laatste jaren erg populair. Aluminium wordt veel gebruikt voor tuinmeubelen. Dankzij het lichte gewicht en het minimale onderhoud leent aluminium zich goed voor buitenmeubilair. Daarnaast heeft het een moderne uitstraling en past het goed in een strak ingerichte tuin. Aluminium is goed te combineren met andere materialen, zoals teakhout, wicker of textileen.


Wicker

Wicker tuinmeubelen worden met de hand gevlochten en hebben daarom altijd een unieke uitstraling. Daarnaast is wicker makkelijk te onderhouden. Met een sopje van warm water met een mild schoonmaakmiddel kunt u het meeste vuil gemakkelijk verwijderen. Toch een vlek in het materiaal? Maak dit schoon met de Life Outdoor Living Textileen en Wicker Cleaner . Zo is uw wicker tuinmeubel weer binnen no time prachtig schoon!

Textileen

Textileen is stevig, duurzaam, vormvast, kleurvast en heeft een lange levensduur. Uitermate geschikt voor buitengebruik dus! Door een speciale vuilafstotende coating dringen vlekken niet door in het materiaal. Daarnaast is textileen UV-bestendig waardoor de kleur niet vervaagt. Textileen heeft weinig onderhoud nodig en is makkelijk schoon te maken met de Life Outdoor Living Textileen en Wicker Cleaner. Deze spray helpt om vlekken eenvoudig te verwijderen.


Tafelbladen schoonmaken

Na een seizoen vol etentjes en gezelligheid kan een tuintafel wel een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Lees hieronder hoe u tafels van verschillende materialen het best kunt schoonmaken, of bekijk alle tuintafels.

Spraystone tafel schoonmaken

Spraystone heeft de uitstraling van natuursteen, maar is gemaakt van een dun laagje vermalen steen. De Life Spraystone Protector voorkomt het aanhechten van vuil en vlekken. Daarnaast herstelt en voorkomt deze spray verandering in kleur door de UV-filter. Het schoonmaken van spraystone doet u met de Life Spraystone Cleaner.

Polywood tafel schoonmaken

Polywood heeft de uitstraling van hout, maar niet het onderhoud. Met de Life Polywood Protector beschermt u het polywood tegen vlekken. Daarnaast maakt de protector het polywood vuil- en waterafstotend. Schoonmaken van polywood doet u met de Life Polywood Cleaner.

Keramiek tafel schoonmaken

Keramiek is gemaakt van dunne lagen keramisch materiaal op een glazen plaat en gemaakt van gebakken klei. Keramiek is krasbestendig, hittebestendig en makkelijk schoon te maken met de Life Keramiek Cleaner en Protector. Deze zorgt er ook voor dat het product weer wordt voorzien van een UV-beschermende laag, waardoor de levensduur van het keramiek wordt verlengd.


Tuinkussens onderhoud

Onze tuinkussens zijn gemaakt van All Weather, Soltex of Comforma Outdoor. Elk kussenmateriaal heeft een eigen onderhoudsadvies. Bekijk onze uitgebreide adviespagina voor het onderhoudsadvies per kussenstof.


Persoonlijk advies? Bezoek één van onze winkels!

Heeft u nog vragen over het beschermen en onderhouden van uw tuinmeubelen? Dan bent u van harte welkom in één van onze winkels. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen via onderstaande contactmogelijkheden.