Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Nieuwe winkels geopend in Putte en Ternat! > Bekijk winkels

Onderhoudsadvies per materiaal

 

Op zoek naar goed advies om uw tuinmeubelen schoon te maken? U wilt natuurlijk de beste bescherming voor uw prachtige lounge- of tuinset. Met dertig jaar ervaring vertellen wij u graag alles over goed onderhoud en de bescherming van tuinmeubelen. Op deze pagina kunt u alles vinden met betrekking tot onderhoudsmiddelen, beschermhoezen en het reinigen van tuinmeubelen.

Bekijk alle beschermhoezen en onderhoudsmiddelen.

Ga naar:


Materialen

We hebben verschillende materialen tuinmeubelen in onze collectie. Ieder materiaal heeft eigen onderhoud nodig, dus we vertellen u graag meer over het onderhoud per materiaal op de bijbehorende pagina's.

Teakhout

Al onze teak tuinmeubelen worden gemaakt van teakhout van hoogwaardige kwaliteit. Houten tuinmeubelen hebben meer onderhoud nodig dan andere materialen, maar is met onze handleiding gemakkelijk schoon te maken. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of bleek. Dit kan het hout aantasten of beschadigen. Lees hieronder het hele advies over teakhout.

Aluminium

Aluminium tuinmeubelen zijn de laatste jaren erg populair. Aluminium wordt veel gebruikt voor tuinmeubelen. Dankzij het lichte gewicht en het minimale onderhoud leent aluminium zich goed voor buitenmeubilair. Daarnaast heeft het een moderne uitstraling en past het goed in een strak ingerichte tuin. Aluminium is goed te combineren met andere materialen, zoals teakhout, wicker of textileen.


Wicker

Wicker tuinmeubelen worden met de hand gevlochten en hebben daarom altijd een unieke uitstraling. Daarnaast is wicker makkelijk te onderhouden. Met een sopje van warm water met een mild schoonmaakmiddel kunt u het meeste vuil gemakkelijk verwijderen. Toch een vlek in het materiaal? Maak dit schoon met de Life Outdoor Living Textileen en Wicker Cleaner . Zo is uw wicker tuinmeubel weer binnen no time prachtig schoon!

Textileen

Textileen is stevig, duurzaam, vormvast, kleurvast en heeft een lange levensduur. Uitermate geschikt voor buitengebruik dus! Door een speciale vuilafstotende coating dringen vlekken niet door in het materiaal. Daarnaast is textileen UV-bestendig waardoor de kleur niet vervaagt. Textileen heeft weinig onderhoud nodig en is makkelijk schoon te maken met de Life Outdoor Living Textileen en Wicker Cleaner. Deze spray helpt om vlekken eenvoudig te verwijderen.


Tafelbladen schoonmaken

Na een seizoen vol etentjes en gezelligheid kan een tuintafel wel een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Lees hieronder hoe u tafels van verschillende materialen het best kunt schoonmaken of bekijk alle tuintafels.

Spraystone tafel schoonmaken

Spraystone heeft de uitstraling van natuursteen, maar is gemaakt van een dun laagje vermalen steen. De Life Spraystone beschermer voorkomt het aanhechten van vuil en vlekken. Daarnaast herstelt en voorkomt deze spray verandering in kleur door de UV-filter. Het schoonmaken van spraystone doet u met de Life Spraystone reiniger.

Polywood tafel schoonmaken

Polywood heeft de uitstraling van hout, maar niet het onderhoud. Met de Life Polywood protector beschermt u het polywood tegen vlekken. Daarnaast is de protector vuil- en waterafstotend. Schoonmaken van polywood doet u met de Life Polywood cleaner.

Keramiek tafel schoonmaken

Keramiek is gemaakt van dunne lagen keramisch materiaal op een glazen plaat en gemaakt van gebakken klei. Hierdoor is het geschikt om buiten te blijven staan, is het krasbestendig, hittebestendig en makkelijk schoon te maken met de Life Keramiek cleaner.


Tuinkussens

Onze tuinkussens zijn gemaakt van All Weather, Soltex of Comforma Outdoor. Lees voor alle stoffen het uitgebreide onderhoudsadvies.


Persoonlijk advies? Kom naar één van onze winkels!

Heeft u vragen over het onderhoud van tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van onze klantenservice.

  • Vanuit Nederland: 0165 52 67 50
  • Vanuit België: 03 80 84 504

U kunt natuurlijk ook mailen naar: service@buitenhoftuinmeubelen.nl 

Heeft u vragen over de aankoop van tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van ons verkoopteam.

  • Vanuit Nederland: 0165 52 67
  • Vanuit België: 03 80 80 552

U kunt natuurlijk ook mailen naar: verkoop@buitenhoftuinmeubelen.nl

93 % beveelt ons aan 8.7 gemiddeld 16939 beoordelingen