Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Nieuwe winkels geopend in Putte en Ternat! > Bekijk winkels

Tuinkussens schoonmaken en beschermen

Een barbecue met vrienden, het kinderfeestje van uw dochter of een familiediner: al onze tuinkussens zijn ontwikkeld voor het gezellige leven buiten. Onze tuinkussens zijn van hoogwaardige kwaliteit en verdienen daarom ook de beste zorg. Met onze jarenlange ervaring in productontwikkeling vertellen we u graag alles over tuinkussens schoonmaken. Bekijk alle tuinkussens in ons assortiment.

Ga direct naar:


Waarom tuinkussens onderhouden?

Wij begrijpen dat u graag jarenlang wilt genieten van uw tuinset en dat tuinkussens onderhoudsvriendelijk moeten zijn. Daarom hebben al onze kussens een vuilafstotende laag om vlekken zoveel mogelijk te voorkomen. Door intensief gebruik kan het gebeuren dat er toch een vlek ontstaat. Dat is vervelend, maar geen ramp want met de goede onderhoudsmiddelen en informatie zien uw kussens er snel weer als nieuw uit! Speciaal voor onze kussenstoffen hebben wij de beste onderhoudsproducten ontwikkeld. Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt met alle informatie die u nodig hebt voor het onderhoud van uw tuinkussens. Het schoonmaken van tuinkussens is namelijk erg makkelijk. Elk materiaal heeft verschillende unieke eigenschappen. Lees meer over de werking en kwaliteiten van al onze kussenstoffen.


All Weather

Met All Weather kussens kunt u altijd genieten van een mooi aangeklede tuinset. Deze stof is speciaal ontwikkeld om alle weersomstandigheden te doorstaan zodat u zich niet druk hoeft te maken over het naar binnen halen van de kussens. Dit komt door de buitenhoes van Soft Touch Textileen, een comfortabele stof met minuscule gaatjes waar regen doorheen loopt. Dit komt in de polyether vulling terecht en loopt, door de open celstructuur, het kussen uit. Hierdoor hebben de kussens een kortere droogtijd en kan u weer gaan genieten van het zonnetje.

Bekijk All Weather kussens

Schoonmaken All Weather kussens

Lekker eten op je tuinset is geen probleem met All Weather kussens. Mocht er toch een vlek op je kussens komen dan is dit makkelijk schoon te maken. Door de vuilafstotende coating trekt de vlek niet in de stof.

 
Tip: Staat u tuinset onder een boom? Check dan regelmatig of er geen vogelpoep op de kussens zit en verwijder dit zo snel mogelijk om intrekken te voorkomen.

 
Om de kussens waterdoorlatend te houden en schimmels te voorkomen is het belangrijk om de gaatjes in de stof open te houden. Dit doet u door de stof in te spuiten met de Life Outdoor Textileen en Wicker Cleaner. Voor de beste bescherming doet u dit minimaal twee keer per jaar. Wij adviseren om dit in het voor- en najaar te doen. Zo bereidt u de kussens voor op een nieuw seizoen en in het najaar beschermt u de kussens tegen slechtere weersomstandigheden. De kussenhoezen zijn in wasmachine uit te wassen met een scheutje Vanish. Deze kunnen daarna weer gemakkelijk om de binnen kussens heen geplaatst worden.

 
Tip: Als het kussen nat is, druk dan op het kussen en zet deze op de zijkant. Zo droogt het kussen sneller.
 

Benodigdheden All Weather schoonmaken:

Stap 1

Verwijder grof vuil zoals zand met een droge zachte borstel of dep een vloeibare vlek zoveel mogelijk op met een droge schone doek.

Stap 2

Spray de cleaner op de vlek en laat dit 30 seconden intrekken.

Stap 3

Masseer de cleaner in met een natte spons of zachte schuurspons tot de vlek weg is. Spoel het oppervlak daarna goed af met water en laat het kussen aan de lucht drogen.


Sunbrella

Sunbrella is één van de meest veelzijdige kussenstoffen door de vele goede eigenschappen: comfortabel, sterk, kleurvast, schimmelvrij en water- en vuilafstotend. Dit komt door de speciale synthetische acrylvezel die is behandeld met fluoride nanomoleculen. Hierdoor is de stof waterafstotend en kan vuil zich niet aan de stof hechten. Perfect voor buitengebruik dus! Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over verkleuring omdat Sunbrella kleurvast is.

Bekijk Sunbrella kussens

Schoonmaken Sunbrella kussens

Natuurlijk is het vervelend als er een vlek op je Sunbrella kussens komt, mocht dit toch gebeuren dan kan je onderstaand stappenplan volgen om dit makkelijk te verwijderen.
 

Benodigdheden Sunbrella schoonmaken:

 • 4 liter lauw water (onder 40 graden)
 • Droge zachte borstel en droge schone doek
 • 60 ml zachte zeep
 • Eventueel maizena
 

Stap 1

Maak eerst het kussen schoon door het vuil te verwijderen met een zachte borstel. Bij vlekken op oliebasis breng je wat maizena aan en laat dit 10 minuten intrekken. Verwijder met een lepel of liniaal.

Stap 2

Bij kleine vlekken kan je de water- en zeepoplossing in een sprayfles doen en dit op het kussen sprayen. Spray de vlek in tot het mengsel goed in de stof zit. Ga dan zachtjes met een zachte spons of borstel over de vlek heen tot deze weg is. Gebruik geen harde borstel of iets wat de stof schuurt!

Stap 3

Spoel de stof af met ruim water en laat aan de lucht drogen.

Is de vlek nog niet weg? Volg dan de volgende stappen:

Stap 4: voeg bleekwater toe Voeg 240 ml bleekmiddel aan de 4 liter lauw water toe en herhaal stap 2 en 3.
In het geval van hardnekkige vlekken:
Stap 5: Dompel de stof onder in een emmer met 4 liter lauw water (minder dan 40 graden) en 60 ml zachte zeep. Maak schoon met een zachte borstel en laat aan de lucht drogen.


Soltex

Genieten van zachte kussens die ook nog weerbestendig zijn, met Soltex kussens is dat mogelijk. De combinatie van Soft Touch Textileen en Olefin maken de kussens zacht en waterdoorlatend. De polyether vulling laat het water door het kussen lopen. Hierdoor zijn de kussens in korte tijd droog.

Bekijk Soltex kussens

Schoonmaken Soltex kussens

Omdat Soltex kussens weerbestendig zijn hoef je je geen zorgen te maken dat er vocht in de kussens blijft zitten en gaat schimmelen. Door de antibacteriële behandeling kan schimmel zich niet hechten aan de stof. Daarnaast is de stof vuilafstotend waardoor de kans op vlekken klein is. Soltex heeft hierdoor weinig onderhoud nodig, maar om de levensduur te verlengen is het aan te raden om de kussens regelmatig schoon te maken met de Life Outdoor Textileen en Wicker cleaner.
 
Benodigdheden Soltex schoonmaken:
 

Stap 1

Verwijder grof vuil zoals zand met een droge zachte borstel of dep een vloeibare vlek zoveel mogelijk op met een droge schone doek.

Stap 2

Spray de cleaner op de vlek en laat dit 30 seconden intrekken.

Stap 3

Masseer de cleaner in met een natte spons of zachte schuurspons tot de vlek weg is. Spoel het oppervlak daarna goed af met water en laat het kussen aan de lucht drogen.

Tip: Zet de kussens na een regenbui op de zijkant om het water uit het kussen te laten lopen.

StofPlus

Bent u op zoek naar een comfortabele stof die ook nog onderhoudsvriendelijk is? Dan is StofPlus perfect. Door het gebruik van polyester en Olefin voelt StofPlus extra zacht aan. De kussens hebben een water- en vuilafstotende coating waardoor de kussens geen vuil opnemen. Een kleine hoeveelheid water is geen probleem door de coating, maar bij een flinke regenbui moeten de kussens naar binnen.

Bekijk StofPlus kussens

Schoonmaken StofPlus kussens

De stof is behandeld met een beschermende laag die na verloop van tijd vernieuwd moet worden. Dit kan met de Life Outdoor Living Stof en Doek Protector. Deze kunt u op de stof sprayen en daarna aan de lucht laten drogen. Wij raden aan om dit aan het begin van de lente te doen als je de set weer buiten zet en voordat u de kussens opbergt om vlekken te voorkomen. Het schoonmaken van StofPlus kan makkelijk met een mix van milde zeep en water.
 
Benodigdheden StofPlus schoonmaken:
 • Water
 • Droge zachte borstel
 • Milde zeep
 • Spons of zachte schuurspons

Stap 1

Verwijder grof vuil zoals zand met een droge zachte borstel of dep een vloeibare vlek zoveel mogelijk op met een droge schone doek.

Stap 2

Bij kleine vlekken kunt u de water- en zeepoplossing in een sprayfles doen en dit op het kussen sprayen. Spray deze tot het mengsel goed in de stof zit. Ga dan zachtjes met een zachte spons of borstel over de vlek heen tot deze weg is. Gebruik geen harde borstel of iets wat de stof schuurt!

Stap 3

Spoel de stof af met ruim water en laat aan de lucht drogen.


Tuinkussens opbergen

Zodra de temperatuur het toelaat wilt u natuurlijk weer graag genieten van de zon, uw tuin en uw tuinset. Daarom kunt u de tuinkussens het beste opruimen als u deze voor langere tijd niet gebruikt. Zo blijven de kussens langer mooi. Staan de tuinmeubels met kussens onder een boom? Check dan regelmatig op vallende bladeren en vogelpoep en verwijder dit zo snel mogelijk. Indien u de tuinstoelkussens niet gebruikt, berg dan de tuinksusens op in de BuitenHof kussentas. De kussentas is gemaakt van waterdicht polyester. Alle loungekussens worden geleverd een luxe tas, deze kunt u opnieuw gebruiken om de loungekussens in op te bergen. Zorg er wel voor dat de kussens droog en schoon zijn voor u deze opbergt. Bij het gebruik van een beschermhoes moeten de kussens apart worden opgeborgen om vochtplekken en schimmels te voorkomen.


Neem contact op!

Wij hopen dat we al uw vragen hebben beantwoord. Mocht u vragen hebben over het beschermen en onderhouden van tuinmeubelen dan bent u van harte welkom in één van onze BuitenHof winkels of neem contact op.

 • Vanuit Nederland: 0165 52 67 50
 • Vanuit België: 03 80 84 504

U kunt natuurlijk ook mailen naar: service@buitenhoftuinmeubelen.nl

Heeft u vragen over de collectie? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van ons verkoopteam.

 • Vanuit Nederland: 0165 52 67 71
 • Vanuit België: 03 80 80 552

U kunt natuurlijk ook mailen naar: verkoop@buitenhoftuinmeubelen.nl

93 % beveelt ons aan 8.7 gemiddeld 16939 beoordelingen