Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Tuinset onderhoud

Tuinset onderhoud

Als u een tuinset koopt dan wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Onze tuinmeubelen zijn van hoogwaardige kwaliteit en gaan jaren mee, maar goed onderhoud zorgt ervoor dat u nóg langer kunt genieten van uw tuinset. Hoe kunt u een tuinset zo goed mogelijk onderhouden? Wij vertellen u graag meer.

Bekijk alle beschermhoezen en onderhoudsmiddelen.

Ga naar:


Materiaal tuinset

Of het nou om een tuinstoel, tuintafel of tuinset gaat; het onderhoud van tuinmeubelen richt zich vooral op het soort materiaal. Elk materiaal heeft een eigen onderhoudsadvies. Bekijk hieronder direct het onderhoudsadvies per materiaal.

Teakhout

De warme uitstraling van teakhout maakt dit een populair materiaal voor tuinmeubelen. Teakhout is van hoogwaardige kwaliteit. Ondanks de weerbestendigheid van dit materiaal is goed onderhoud belangrijk voor een langere levensduur. Lees het onderhoudsadvies op onze uitgebreide adviespagina over teakhout onderhouden.

Aluminium

Modern en strak: aluminium geeft dat moderne gevoel aan de tuin. Daarnaast is aluminium licht van gewicht en makkelijk schoon te maken. Lees het onderhoudsadvies op onze uitgebreide adviespagina over aluminium onderhouden.

Bamboe

Bamboe is een prachtig natuurlijk materiaal met eigenschappen die perfect zijn voor langdurig buitengebruik. Het is belangrijk om uw bamboe tuinmeubelen goed te onderhouden, zodat ze er mooi uit blijven zien. Bamboe onderhouden is niet moeilijk. Wij vertellen u alles wat u moet weten over het schoonmaken, beschermen en onderhouden van bamboe.

Keramiek

Modern en strak: aluminium geeft dat moderne gevoel aan de tuin. Daarnaast is aluminium licht van gewicht en makkelijk schoon te maken. Lees het onderhoudsadvies op onze uitgebreide adviespagina over aluminium onderhouden.

Wicker

Het weerbestendige wicker is niet voor niets al jaren te zien in de tuin. Het lage onderhoud en de klassieke uitstraling maken dit materiaal extra populair. Lees het onderhoudsadvies op onze uitgebreide adviespagina over wicker onderhouden.

Textileen

Textileen is weerbestendig en droogt snel. Hierdoor is het ideaal voor buiten. Daarnaast is textileen makkelijk te onderhouden. Lees het onderhoudsadvies op onze uitgebreide adviespagina over textileen onderhouden.


Beschermhoezen

Naast het schoonmaken en onderhouden van uw tuinset, is het ook belangrijk om deze te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Dit kunt u doen met een beschermhoes. De beschermhoezen uit onze collectie zijn gemaakt van waterdicht polyester. Hierdoor worden de meubels goed beschermd tegen neerslag zoals regen en sneeuw, maar ook tegen vallende bladeren, takken en vogelpoep. Een beschermhoes moet goed aansluiten zodat deze geheel waterdicht is. Daarom zit er een aanrijgkoord aan de hoes vast.


Bescherming op maat

Een tuinset kunt u bij ons geheel naar eigen smaak samenstellen. Daarom bieden wij de service aan om een beschermhoes op maat te laten maken. Wij maken de beschermhoes op maat zodat u tuinmeubelen goed droog en beschermd de winter door komen.


Persoonlijk advies? Kom naar één van onze winkels!

Wij hopen dat we al uw vragen hebben beantwoord. Mocht u nog vragen hebben over het beschermen en onderhouden van uw tuinset dan bent u van harte welkom in één van onze winkels. Of neem contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.