Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Door de juiste onderhouds- en schoonmaakmiddelen te gebruiken verlengt u de levensduur van uw tuinmeubelen. Zo heeft u zo lang mogelijk plezier van uw tuinmeubelen! Met meer dan dertig jaar ervaring hebben wij speciale onderhouds- en schoonmaakmiddelen gemaakt voor de beste verzorging. Op deze adviespagina vertellen we u graag alles over onze onderhoudsmiddelen. Zo weet u welke producten u het best kunt kiezen en hoe u deze gebruikt. Zo blijft uw lounge- of tuinset lang mooi!Schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen zoals reinigers en cleaners gebruikt u voor het schoonmaken van tuinmeubelen en zijn anders dan onderhoudsmiddelen. Het is belangrijk om de juiste schoonmaakmiddelen voor elk materiaal te gebruiken. Zo is teakhout schoonmaken met azijn, groene zeep, chloor of bleek sterk af te raden. Deze agressieve middelen beschadigen het hout. Onze schoonmaakmiddelen zijn mild en laten geen zeepresten achter.Onderhoudsmiddelen

Onderhoudsmiddelen verlengen de levensduur van uw tuinmeubelen of beschermen de meubelen tegen vlekken en vuil. Door een beschermende laag aan te brengen op het materiaal, trekt vuil minder snel in waardoor blijvende vlekken worden voorkomen.Teakhout onderhouden 

We adviseren u om ook uw nieuwe teakhouten tuinmeubelen direct te behandelen met Teak Shield voor optimale bescherming en levensduur. Alle teak producten die aan weer, wind en vuil worden blootgesteld hebben daarnaast onderhoud nodig. Gelukkig hoeft het onderhoud hiervan helemaal niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn, zolang dit met enige regelmaat gebeurt. Bekijk hieronder de 3 makkelijke stappen of lees onze uitgebreide adviespagina over teakhout onderhouden.


1)  Reinigen: Voor u het teakhout gaat behandelen met de protector of shield, moet het altijd eerst goed gereinigd zijn. Dit doet u eenvoudig met de cleaner, water en een spons of doek. Spoel nadien het hout goed af en laat het drogen.

2)  Kleur herstellen: Na het reinigen zal uw teakhout een lichtgrijze kleur hebben. Maak uw teakhout dan weer bruin met de robuust protector of vergrijs de tafel juist meer met de teak colour grey.

3)  Beschermlaag: Als laatste stap brengt u een doorzichtige beschermlaag aan op het hout. Laat na het aanbrengen het teak goed drogen. Breng dan na 4 uur nog een laagje aan voor het beste resultaat. Doe dit 2 tot 3 keer per jaar.Polywood onderhouden

Polywood heeft de mooie uitstraling van hout, maar is toch heel onderhoudsvriendelijk. Omdat Polywood is gemaakt van een kunststof, kunt u dit materiaal makkelijk schoonmaken. Met de Polywood Protector beschermt u polywood eenvoudig tegen vlekken. Zo heeft u lang plezier van uw polywood tuinmeubel!

Polywood Cleaner: De Polywood Cleaner is beschermend voor alle polywood onderdelen. Hiermee kunt u gemakkelijk en snel vlekken verwijderen van uw meubels.

Polywood Protector: Maakt polywood water- en vuilafstotend en helpt vlekken voorkomen. Het geeft een langdurige bescherming tegen vuil, vet, olijfolie, koffie etc. Het is een onzichtbaar impregneermiddel waardoor de natuurlijke uitstraling behouden blijft.


Aluminium onderhouden

Aluminium is het ideale materiaal voor buiten. Het is roestvrij, weerbestendig en eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast is aluminium zeer onderhoudsvriendelijk. Lees hieronder hoe u uw aluminium tuinmeubel schoonmaakt of bekijk onze uitgebreide adviespagina over aluminium tuinmeubelen onderhouden.1) Reinigen: De reiniger is gebruiksklaar en mag direct (na het schudden) op aluminium worden aangebracht. Laat 30 seconden intrekken. Na het sprayen ontstaat er een doffe laag, poets deze goed op met een droge doek.

2) Beschermen: Het krachtige UV-Block helpt een verkleuring en/of veroudering van de poedercoating te voorkomen, waardoor de levensduur van het gepoedercoate aluminium wordt verlengd.

Aluminium Cleaner & Protector: De aluminium reiniger en beschermer is een 2 in 1 onderhoudsmiddel. Het is een krachtige reiniger die snel en diepgaand vuil, vet en andere vlekken verwijdert. Maar het bevat ook een beschermende was die een langdurige bescherming biedt.Keramiek onderhouden

Keramiek is zeer sterk, krasvast en vlekbestendig. Het bestaat uit mineralen die onder hoge druk en bij hoge temperaturen zijn samen geperst tot een dichte structuur. Keramiek is hitte- en UV-bestendig en kan bij alle weersomstandigheden buiten blijven staan. Daarnaast is keramiek eenvoudig in onderhoud. Ideaal voor buitengebruik dus!

1) Reinigen: De keramiek reiniger is gebruiksklaar en mag direct (na het schudden) op keramiek worden aangebracht. Laat 30 seconden intrekken. Na het sprayen ontstaat er een doffe laag, poets deze goed op met een droge doek.

2) Beschermen: Het krachtige UV-Block helpt een verkleuring en/of veroudering van de toplaag te voorkomen, waardoor de levensduur van het keramisch blad wordt verlengd.


Bamboe onderhouden

Om te beginnen is het belangrijk om uw bamboe tuinmeubelen regelmatig schoon te maken. U kunt dit doen met een zachte borstel en een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor bamboe: onze LIFE bamboe reiniger. Vermijd schurende schoonmaakmiddelen, omdat deze de afwerking van het bamboe kunnen beschadigen. Bamboe vraagt in principe weinig onderhoud, maar zal net als teak wel vergrijzen. Om vervuiling te verwijderen kan de LIFE bamboe reiniger gebruikt worden. Om uw bamboe te beschermen tegen vocht en vuil raden we aan uw meubels te behandelen met Teak Shield.

De reiniger is gebruiksklaar en mag direct (na het schudden) op bamboe worden aangebracht. 

Bamboe reiniger en wax: Een reiniger die snel en diepgaand vuil, vet en andere vlekken van het oppervlak verwijdert. Het is ook een onzichtbare beschermer waardoor de oorspronkelijke, nieuwe uitstraling langer behouden blijft.Textileen onderhouden

Textileen is sneldrogend en waterdoorlatend. Daarom is dit materiaal ideaal voor tuinkussens! Bekijk hieronder hoe u uw textileen tuinmeubelen onderhoudt of lees onze uitgebreide adviespagina's over textileen tuinmeubelen onderhouden.Comforma & Soltex onderhouden

Comforma en Soltex zijn heerlijke materialen voor in uw tuin. Deze materialen zijn zacht en comfortabel. Hierdoor kunt u optimaal genieten van het buitenleven! Natuurlijk wilt u dat uw tuinkussens en parasoldoeken zo lang mogelijk mooi blijven. Daarom raden we aan om deze goed te behandelen. Lees ons advies hieronder!

1) Reinigen: Maak voordat u begint de stof eerst nat. Spray daarna de reiniger erop. De inwerktijd varieert tussen de 3-10 minuten. Verwijder daarna het vuil met een doekje en spoel af met water. Laat het drogen en gebruik vervolgens de beschermer.

2) Beschermen: De stof moet volledig droog zijn wanneer hij behandeld wordt met de protector. Spray de stof in ruime mate in en wrijf het met een zachte doek goed in. Vervolgens laten drogen.


Comforma & Soltex cleaner: Voor Comforma kussens, Soltex kussens en parasoldoeken. Een krachtige reiniger en vlekverwijderaar die snel en diepgaand vuil, vet en andere vlekken verwijdert. Na het reinigen raden wij een nabehandeling aan met onze protector.

Comforma & Soltex protector: Maakt water- en vuilafstotend en helpt vlekken voorkomen. Geeft kussens een langdurige bescherming tegen vuil, vet, olijfolie, koffie etc. Het is een onzichtbaar impregneermiddel met een UV-Block waardoor de nieuwe uitstraling van stoffen langer behouden blijft.Persoonlijk advies? 

Heeft u nog vragen over het onderhouden en beschermen van uw tuinmeubelen? Ons team helpt u graag verder. Neem contact op via onze klantenservice, chat of per e-mail. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze verkoopafdeling voor advies op maat. U kunt ons bellen, mailen, Whatsappen of met ons chatten. Bekijk hiernaast de contactmogelijkheden en neem direct contact met ons op!