Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Welke parasolvoet kiezen?

Een parasolvoet is onmisbaar bij een parasol. Of u nou een staande parasol of een zweefparasol heeft, daar hoort natuurlijk een parasolvoet bij. Een parasolvoet is belangrijk voor de stabiliteit van de parasol. Om de juiste parasolvoet te kiezen, dient u rekening te houden met het gewicht van de parasol en de ondergrond waar de voet op komt te staan. Wij helpen u graag verder om de juiste parasolvoet uit te kiezen. Bekijk alle parasolvoeten of lees alle informatie over parasolvoeten direct op deze uitgebreide adviespagina.

Ga naar:


Parasolvoeten

Er zijn verschillende soorten parasolvoeten. Elke voet heeft zijn eigen kwaliteiten en niet elke parasolvoet is geschikt voor alle parasols. Een parasolvoet is namelijk erg belangrijk voor de stevigheid van de parasol. Hoe zwaarder de voet, hoe minder kans dat de parasol omwaait bij veel wind. Een grotere parasol heeft vanzelfsprekend een zware parasolvoet nodig.

 


Soorten parasolvoeten

Parasolvoet graniet

Een parasolvoet van graniet is stevig en heeft wielen, omdat graniet zwaarder is dan andere parasolvoeten. Een granieten parasolvoet van 40 kg is geschikt voor stokparasols. Granieten parasolvoeten van 72, 90 en 300 kilo zijn voor zweefparasols.

Parasolvoet beton

Een parasolvoet van beton van 90 kilo heeft wielen zodat u de parasol makkelijk kunt verplaatsen. De betonnen parasolvoet van 35 kilo is niet verrijdbaar.

Watervoet

Een watervoet wordt, zoals de naam al doet vermoeden, met water gevuld. In deze vulbare parasolvoet kan 90 liter water waardoor de parasol niet zomaar kan omwaaien. De voet is gemaakt van plastic en alleen geschikt voor de Palermo parasol.

Kruisvoet

Bij een kruisvoet is het belangrijk dat er voldoende gewicht op de voet ligt zodat de parasol stevig genoeg staat. Voor de kruisvoet heeft u dus oplegtegels nodig.

Parasolvoet kiezel

Een parasolvoet met kiezels in uniek, omdat u deze zelf kunt vullen met kiezels naar keuze. Het leuke hieraan is dat u de kleur van de kiezels kunt afstemmen op de kleuren van uw terras

Parasoltegels

De parasoltegels zijn geschikt voor de Palermo voet. De parasoltegel is 60 kg en zorgt voor stevigheid. Parasolvoettegels moeten worden geplaatst op de 90 kilo granieten voet bij 350cmx300cm.

Grondvoet

Een grondvoet is een ingraaf parasolvoet die in het zand wordt geplaatst. Deze grondanker parasol is dus ideaal als de parasol niet vaak verplaatst wordt.

Grondvoet plaatsen

Een grondvoet wordt in het zand geplaatst. In onderstaand stappenplan vertellen wij u precies alle stappen voor het plaatsen van een grondvoet. Volg deze stappen:

1 Graaf een gat van 40 centimeter breed en 55 cm diep
2 Plaats de parasolvoet
3 Vul het gat tot de bovenste streep
4 Zet de voet waterpas en druk de grond stevig aan
5 Water het in
6 Pas de hoogte en richting van de bevestigingsplaat aan
7 Draai de bout stevig aan
8 Gooi het gat dicht, druk de grond stevig aan en water het in
9 Monteer de sokkel en zet de parasol verder op


Parasolvoet verrijdbaar

Een verrijdbare parasolvoet is ontzettend handig om de parasol eenvoudig te kunnen verplaatsen. Als u kiest voor een parasolvoet met wielen, kunt u er dus altijd eenvoudig voor zorgen dat u schaduw heeft waar u wilt. Vooral de zwaardere parasolvoeten zijn niet eenvoudig te verplaatsen. Wilt u 's middags schaduw creëren bij uw loungeset, en rond etenstijd de parasol verplaatsen naar de tuinset aan de andere kant van de tuin? Dan is dit geen enkel probleem met een parasolvoet op wielen. Een groot deel van onze collectie parasolvoeten heeft wieltjes. Zo wordt een parasolvoet verplaatsen wel heel makkelijk! Bekijk via de link direct de collectie verrijdbare parasols.


Welke parasolvoet kiezen?

Welke parasolvoet kunt u nou het best kiezen? Dat is afhankelijk van de parasol en de grootte van het doek. Daarnaast is een parasolvoet met wielen geschikter voor tegels en minder geschikt voor gras. Gaat u de parasol vaak verplaatsen dan zijn wielen aan te raden. Anders zijn de parasolvoet van beton, de kruisvoet of de grondvoet goede opties.

 • 90 kilo granieten parasolvoet: geschikt voor alle formaten. Bij 350cmx300cm alleen met oplegtegels van 60 kilo
 • 72 kilo granieten parasolvoet: geschikt voor 250cmx250cm
 • Watervoet: geschikt voor alle formaten behalve 350cmx300cm
 • Grondvoet: geschikt voor alle formaten behalve 350cmx300cm
 • Kruisvoet: geschikt voor alle formaten behalve 350cmx300cm
 • Ombouw teakhout: niet mogelijk voor 72 granieten voet.
 • Oplegtegels: niet geschikt voor 72 kilo kilo granieten voet
 • 90 kilo beton: alleen geschikt voor de Sorrento parasol
 • 300 kilo parasolvoet graniet: alleen voor de Nevada zweefparasol
 • 40 kilo parasolvoet graniet: geschikt voor Marbella, Riva en Sevilla parasol
 • 35 parasolvoet beton: geschikt voor Marbella en Sevilla parasol

Parasolvoet kopen bij BuitenHof? Kom naar één van onze winkels!

Parasolvoet kopen? U bent van harte welkom in één van onze BuitenHof tuinmeubelwinkels. Onze enthousiaste verkoopspecialisten staan klaar om u te helpen bij uw keuze. Bekijk hieronder direct het winkeloverzicht.

 

Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze verkoopafdeling voor advies op maat. Bekijk hieronder de contactmogelijkheden en neem direct contact met ons op!