Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Zweefparasol advies

U wilt een zweefparasol kopen maar weet niet welke u moet kiezen? Om u inzicht te geven in de mogelijkheden van onze zweefparasols hebben wij alle informatie voor u op een rijtje gezet. Op deze pagina leest u alles over de zweefparasols en de mogelijkheden voor uw tuin of terras. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden voor stokparasols.


Wat is een zweefparasol

Een hangende parasol, ook wel zweefparasol genoemd, is een parasol waarbij het doek aan de zijkant van de paal naar beneden hangt. De stok wordt in een stevige parasolvoet gestoken. Aangezien een zweefparasol naast een tuinset kan worden geplaatst, staat de paal niet in de weg. Zo heb je vrij zicht en toch genoeg schaduw.


Hoe werkt een zweefparasol?

Het doek van een zweefparasol hangt aan een stabiel frame en kan worden gekanteld. U kunt de parasol naar rechts of naar links kantelen met de hendel in het midden van de paal. Bovendien kan de parasol in 7 standen naar achteren worden gekanteld door de hendel op de paal naar beneden te trekken. Ten slotte kan de parasol tot 360 graden worden gedraaid. Al deze kenmerken maken de zweefparasol ideaal voor uw tuin of terras. Als de zon zakt of draait, kunt u de parasol gewoon meedraaien. Bekijk alle zweefparasols.


Voordelen zweefparasol

De zweefparasol is een uiterst populaire parasol, en met reden! De zweefparasol heeft een luxe uitstraling en zorgt voor veel sfeer in uw tuin. Bovendien zijn onze zweefparasols van hoge kwaliteit en goed te combineren met uw tuinmeubilair. Een zweefparasol neemt weinig ruimte in beslag in uw tuin! U creëert immers schaduw waar u maar wilt. Onze zweefparasols zijn uitgerust met een kantelsysteem waarmee u de parasol zowel zijwaarts als langs het frame kunt kantelen. De parasol kan ook om zijn as worden gedraaid. Als de zon draait of zakt, kunt u de luifel eenvoudig kantelen of draaien, zodat u altijd schaduw heeft.

  • Geen mast in de weg; veel ruimte
  • Kan naar rechts, links en naar achteren worden gekanteld
  • Kan 360 graden gedraaid worden
  • Opties om accessoires toe te voegen
  • Luxueuze, sfeervolle uitstraling
  • Voorzien van een beschermende coating
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Hoge kwaliteit


Soorten zweefparasols

Palermo zweefparasol

De Palermo parasol is al jaren een populaire zweefparasol in onze collectie. De Palermo kan op verschillende manieren worden gekanteld en gedraaid. Bovendien kan de parasol 360 graden worden gedraaid en zijn er accessoires verkrijgbaar. De mast is gemaakt van aluminium en de Palermo parasol is verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren die passen bij uw tuininrichting.


Ibiza zweefparasol

De Ibiza parasol heeft een aluminium frame en is verkrijgbaar in wit en zwart. De Ibiza kan worden gekanteld en gedraaid. Een ideale parasol voor uw terras!

Nevada zweefparasol

De Nevada parasol is een echte blikvanger in uw tuin. Met zijn grote stofoppervlak van 350cmx350cm, 300x400cm of 400cmx400cm is de Nevada geschikt voor een grote lounge of eetgroep. De luxe parasol kan 360 graden gedraaid worden.

Jasmijn zweefparasol

De Jasmine parasol is ook een veelzijdige parasol die op verschillende manieren kan worden gekanteld. Deze parasol is 3x3m groot en verkrijgbaar in verschillende kleuren.


Parasolvoet zweefparasol

Verplaatsbare zweefparasol

Alle zweefparasols worden geleverd met een mobiele parasolvoet. Met een mobiele parasol kunt u de parasol gemakkelijk verplaatsen naar elke gewenste locatie. Een mobiele parasol is dus ideaal om overal schaduw te creëren. Een parasolvoet voor een zweefparasol zorgt voor de stabiliteit van de parasol. Daarom is het belangrijk om een parasolvoet te kiezen die geschikt is voor uw parasol.

Palermo parasolvoet

Er zijn vier soorten voeten voor de Palermo parasol: de beweegbare granieten voet, de vulbare watervoet, de grondvoet en de kruisvoet.

Mobiele granieten parasolvoet

Deze parasolvoet is verkrijgbaar in 90 en 72 kilo. Voor de Palermo parasol met de afmetingen 350cmx300cm kunt u alleen kiezen voor de 90-kg stenen parasolvoet met een extra 60-kg stenen voet. Met een prachtig teakhouten frame kunt u het onderstel combineren met uw tuinset.


Zweefparasol beschermhoes

Om uw zweefparasol zo lang mogelijk mooi te houden, raden wij u aan een zweefparasolhoes te gebruiken. Zo beschermt u uw zweefparasol tegen alle weersinvloeden en heeft u er lang plezier van! Een parasolhoes voor een zweefparasol kunt u direct online bestellen. Wij hebben parasolhoezen voor zweefparasols in 2 verschillende maten in onze collectie:

  • Nevada zweefparasol: 4x4 in 3,5x3,5 Meter
  • Palermo zweefparasol: 3x3/2,5x2,5 in 3,5x3 Meter

Zweefparasol accessoires

Maak je parasol compleet met een mooi accessoire! Wil je genieten van je eigen muziek? Met de LED lamp inclusief Bluetooth speaker kun je naar je favoriete muziek luisteren en zorgen voor gezellige, sfeervolle verlichting. De LED-lamp is ook afzonderlijk verkrijgbaar. Of u kunt kiezen voor een gezellige straalkachel voor extra sfeer en warmte. Gebruik altijd een parasolhoes om vlekken en schade te voorkomen. Wilt u meer weten over het onderhoud van uw verkeerslichtparasol, lees dan onze uitgebreide adviespagina over onderhoud en bescherming van parasols.


Wilt u een zweefparasol kopen bij BuitenHof? Kom naar een van onze winkels!