Buitenhof-tuinmeubelen.nl 8.6 6265

Advies over parasols

Parasol | BuitenHof Tuinmeubelen

Wilt u weten welke parasol voor u het meest geschikt is? Dan is het natuurlijk fijn als u alle informatie op een rij heeft. Daarom hebben wij de informatie over de parasols voor u verzameld zodat u precies weet welke parasol het beste aansluit bij uw wensen.

Ga naar:
- Soorten parasols
- Parasolvoeten
- Parasol accessoires
- Parasol beschermhoezen
- Persoonlijk advies

Soorten parasols

Er bestaan twee verschillende soorten parasols: de stokparasol (staande parasol) en de zweefparasol. In onderstaand overzicht leest u meer over de stok- of de zweefparasol. Weet u nog niet welk type parasol het best bij u past? Wij geven wij u graag meer informatie over de verschillende soorten parasols.

Zweefparasol

Zweefparasols | BuitenHof Tuinmeubelen

Een zweefparasol heeft het doek aan de zijkant van de mast hangen. Hierdoor neemt de parasol weinig ruimte in omdat u deze aan de zijkant van een set kunt zetten. Ook is de zweefparasol makkelijk te draaien en te kantelen in verschillende richtingen. Zo is er altijd voldoende schaduw.

Staande parasol

Staande parasols| BuitenHof Tuinmeubelen

Een staande parasol heeft de mast in het midden van het doek. Net zoals de zweefparasol kan de staande parasol vaak kantelen, maar heeft minder draaimogelijkheden. De staande parasol is daarentegen wel lichter dan een zweefparasol en makkelijk op te bergen.

Parasolvoeten

Bij een parasol hoort natuurlijk ook een goede parasolvoet! Er zijn verschillende parasolvoeten; granieten voet, betonnen voet en watervoet. Daarnaast makken we onderscheid in de grondvoet en kruisvoet. Ieder type parasolvoet heeft eigen voor- en nadelen. Daarnaast is niet iedere soort parasolvoet geschikt voor elk type en gewicht parasol. Welke parasolvoet u het beste kunt kiezen kunt u lezen op onze uitgebreide adviespagina over parasolvoeten. Of bekijk direct ons uitgebreide assortiment aan parasolvoeten.

Parasol accessoires

Om een etentje of borrel nog gezelliger te maken kan je de parasollamp en speaker in de Palermo plaatsen. Dankzij de bluetooth verbinding kan je makkelijk uw laptop of mobiel met de speaker verbinden en de parasollamp zorgt voor een gezellige sfeer! Het is ook mogelijk om de parasollamp of de bluetooth speaker los van elkaar aan te schaffen.

Parasol accessoires | BuitenHof Tuinmeubelen
Beschermhoes parasol |BuitenHof Tuinmeubelen

Parasol beschermhoezen

Uiteraard wilt u uw parasol zo lang mogelijk mooi houden en beschermen. Daarom adviseren wij altijd om voor een beschermhoes te kiezen voor uw parasol. Bij BuitenHof tuinmeubelen hebben wij twee formaten beschermhoezen:

- Kleine parasolhoes (stokparasol): 3x3 meter spanwijdte van het doek
- Grote parasolhoes (zweefparasol): 3x3,5 meter spanwijdte van het doek

Deze parasolhoezen passen op alle parasols binnen ons assortiment. Heeft u al een parasol? Als de spanwijdte van uw parasoldoek binnen de gestelde afmetingen blijft, zijn deze hoezen ook geschikt voor uw huidige parasol.


Advies parasol | BuitenHof Tuinmeubelen

Zweefparasol kopen bij BuitenHof? Kom naar één van onze winkels!

Parasol kopen? Ons team helpt je graag verder. Neem contact op via onze klantenservice, chat of per e-mail. Uiteraard ben je ook welkom in één van onze BuitenHof tuinmeubelwinkels.
Je kunt natuurlijk ook mailen naar: verkoop@buitenhoftuinmeubelen.be