Buitenhof-tuinmeubelen.nl 8.6 6265

Welke parasolvoet kiezen?

Een parasolvoet is onmisbaar bij een parasol. Of u nou een staande parasol of een zweefparasol heeft, daar hoort natuurlijk een parasolvoet bij. Een parasolvoet is belangrijk voor de stabiliteit van de parasol. Om de juiste parasolvoet te kiezen, dient u rekening te houden met het gewicht van de parasol en de ondergrond waar de voet op komt te staan. Wij helpen u graag verder om de juiste parasolvoet uit te kiezen. Bekijk alle parasolvoeten of lees alle informatie over parasolvoeten direct op deze uitgebreide adviespagina.

Ga naar:
- Soorten parasolvoeten
- Welke parasolvoet kiezen?
- Parasolvoet kopen bij BuitenHof?

Parasolvoeten

Er zijn verschillende soorten parasolvoeten. Elke voet heeft zijn eigen kwaliteiten en niet elke parasolvoet is geschikt voor alle parasols. Een parasolvoet is namelijk erg belangrijk voor de stevigheid van de parasol. Hoe zwaarder de voet, hoe minder kans dat de parasol omwaait bij veel wind. Een grotere parasol heeft vanzelfsprekend een zware parasolvoet nodig.

Soorten parasolvoeten

Parasolvoet graniet

Een parasolvoet van graniet is stevig en heeft wielen, omdat graniet zwaarder is dan andere parasolvoeten. Een granieten parasolvoet van 40 kg is geschikt voor stokparasols. Granieten parasolvoeten van 72, 90 en 300 kilo zijn voor zweefparasols.

Parasolvoet beton

Een parasolvoet van beton van 90 kilo heeft wielen zodat u de parasol makkelijk kunt verplaatsen. De betonnen parasolvoet van 35 kilo is niet verrijdbaar.

Watervoet

Een watervoet wordt, zoals de naam al doet vermoeden, met water gevuld. In deze vulbare parasolvoet kan 90 liter water waardoor de parasol niet zomaar kan omwaaien. De voet is gemaakt van plastic en alleen geschikt voor de Palermo parasol.

Kruisvoet

Bij een kruisvoet is het belangrijk dat er voldoende gewicht op de voet ligt zodat de parasol stevig genoeg staat. Voor de kruisvoet heeft u dus oplegtegels nodig.

Parasolvoet kiezels

Een parasolvoet met kiezels is uniek, omdat u deze zelf kunt vullen met kiezels naar keuze. Het leuke hieraan is dat u de kleur van de kiezels kunt afstemmen op de kleuren van uw terras.

Parasoltegels

De parasoltegels zijn geschikt voor de Palermo voet. De parasoltegel is 60 kg en zorgt voor stevigheid. Parasolvoettegels moeten worden geplaatst op de 90 kilo granieten voet bij 350cmx300cm.

 

 

Grondvoet plaatsen

Een grondvoet wordt in het zand geplaatst. In onderstaand stappenplan vertellen wij u precies alle stappen voor het plaatsen van een grondvoet. Volg deze stappen:

1Graaf een gat van 40 centimeter breed en 55 cm diep
2Plaats de parasolvoet
3Vul het gat tot de bovenste streep
4Zet de voet waterpas en druk de grond stevig aan
5Water het in
6Pas de hoogte en richting van de bevestigingsplaat aan
7Draai de bout stevig aan
8Gooi het gat dicht, druk de grond stevig aan en water het in
9Monteer de sokkel en zet de parasol verder op

Parasolvoet verrijdbaar

Een verrijdbare parasolvoet is ontzettend handig om de parasol eenvoudig te kunnen verplaatsen. Als u kiest voor een parasolvoet met wielen, kunt u er dus altijd eenvoudig voor zorgen dat u schaduw heeft waar u wilt. Vooral de zwaardere parasolvoeten zijn niet eenvoudig te verplaatsen. Wilt u 's middags schaduw creëren bij uw loungeset, en rond etenstijd de parasol verplaatsen naar de tuinset aan de andere kant van de tuin? Dan is dit geen enkel probleem met een parasolvoet op wielen. Een groot deel van onze collectie parasolvoeten heeft wieltjes. Bekijk via de link direct de collectie verrijdbare parasols.

Welke parasolvoet kiezen?

Welke parasolvoet kunt u nou het best kiezen? Dat is afhankelijk van de parasol en de grootte van het doek. Daarnaast is een parasolvoet met wielen geschikter voor tegels en minder geschikt voor gras. Gaat u de parasol vaak verplaatsen dan zijn wielen aan te raden. Anders zijn de parasolvoet van beton, de kruisvoet of de grondvoet goede opties.

     Vinkje90 kilo granieten voet: geschikt voor alle formaten. Bij 350cmx300cm alleen met oplegtegels van 60 kilo

     Vinkje72 kilo granieten voet: geschikt voor 250cmx250cm

     VinkjeWatervoet: geschikt voor alle formaten behalve 350cmx300cm

     VinkjeGrondvoet: geschikt voor alle formaten behalve 350cmx300cm

     VinkjeKruisvoet: geschikt voor alle formaten behalve 350cmx300cm 

     VinkjeOmbouw teakhout: niet mogelijk voor 72 granieten voet.

     VinkjeOplegtegels: niet geschikt voor 72 kilo kilo granieten voet

     Vinkje90 kilo beton: alleen geschikt voor de Sorrento parasol

     Vinkje300 kilo graniet: alleen voor de Nevada zweefparasol

     Vinkje40 kilo graniet: geschikt voor Marbella, Riva en Sevilla parasol

     Vinkje35 beton: geschikt voor Marbella en Sevilla parasol

Parasolvoet kopen bij BuitenHof? Kom naar één van onze winkels!

Parasolvoet kopen? U bent van harte welkom in één van onze BuitenHof tuinmeubelwinkels. Onze enthousiaste verkoopspecialisten staan klaar om u te helpen bij uw keuze. Bekijk hieronder direct het winkeloverzicht.

 

Advies parasol | BuitenHof Tuinmeubelen

Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze verkoopafdeling voor advies op maat. U kunt ons bellen, mailen, Whatsappen of met ons chatten. Bekijk hieronder de contactmogelijkheden en neem direct contact met ons op!

 

   0165 52 67 71

 

   verkoop@buitenhoftuinmeubelen.nl

 

   06 82 33 16 21

 

   Chat nu met medewerker