Buitenhof-tuinmeubelen.nl 8.6 6265

Advies over staande parasols

Staande parasols| BuitenHof Tuinmeubelen

Een parasol kopen vergt de juiste voorbereiding. Waar komt de parasol te staan? Op welke ondergrond zet u de parasol? En hoe groot moet de parasol zijn? Bij BuitenHof hebben wij twee soorten parasols; de zweefparasol en de centrale mast parasol oftewel de staande parasol. Wij vertellen u graag meer over de eigenschappen van de staande parasols en helpen u met kiezen. 

Ga naar:
- Wat is een staande parasol?
- Hoe werkt een staande parasol?
- Voordelen staande parasol
- Soorten staande parasols
- Welke parasolvoet kiezen?
- Staande parasol kopen bij BuitenHof?

Wat is een staande parasol?

Een staande parasol is een parasol met een mast in het midden van het doek met daaronder een parasolvoet. Er zijn verschillende parasols op de markt. De meest populaire parasol zijn de zweef- en staande parasols. Een staande parasol wordt ook wel een stokparasol of centrale mast parasol genoemd. Omdat een staande parasol lichter van gewicht is dan een zweefparasol, is de stokparasol makkelijk te verplaatsen naar elke gewenste plek.

Staande parasol kopen | BuitenHof Tuinmeubelen

Hoe werkt een staande parasol?

Indien u de parasol op de goede plek hebt gezet, kunt u deze makkelijk open klappen met een opdraaimechanisme of push-up systeem. Met het kantelsysteem kunt u de parasol draaien zodat er ook bij aan laaghangende zon genoeg schaduw is.

- Opdraaimechanisme
Een parasol met opdraaimechanisme draait u open met een hendel. Door deze rond te draaien wordt de parasol uitgeklapt.

- Push-up systeem
Een push-up systeem klapt u uit zoals een paraplu door het doek omhoog te duwen met het handvat.

- Kantelbare parasols
Een staande parasol houdt de zon tegen als deze recht boven in de lucht staat, maar als de zon draait of zakt heeft u minder schaduw. Daarom is een kantelbare parasol ideaal. Deze kunt u gemakkelijk met de zon mee kantelen. Zo heeft u ook schaduw als de zon lager aan de hemel staat.

Voordelen staande parasol

De voordelen van een staande parasol:
- Neemt weinig ruimte in.
- Stevig.
- Ideaal voor een balkon of terras
- Lichter dan een zweefparasol. Hierdoor is een staande parasol makkelijker te verplaatsen.
- Makkelijk op te bergen.Soorten staande parasols

Sevilla parasol

De Sevilla parasol heeft een doek van 300x300cm en een mast gemaakt van aluminium. Met de verrijdbare voet is de parasol makkelijk te verplaatsen.

Marbella parasol

De Marbella parasol is een compacte staande parasol met een push-up systeem en is kantelbaar.

Riva parasol

De Riva parasol heeft een opdraaimechanisme en is in verschillende maten verkrijgbaar. Zo heeft u altijd een parasol groot genoeg voor uw tuin of terras. De parasol is kantelbaar.

Welke parasolvoet kiezen?

Voor een staande parasol heeft u een voet nodig van 35 of 40 kilo. De verrijdbare voeten Lucca en Malaga zijn handig omdat u zo de parasol zonder moeite kunt verplaatsen. De Kreta voet is van beton, deze is niet verrijdbaar.Advies parasol | BuitenHof Tuinmeubelen

Meer inspiratie? Kom naar één van onze winkels!

Wil je toch wat hulp van onze experts? Kom dan naar één van onze winkels waar ons team voor je klaarstaat om jou te adviseren. Of neem contact op via onze klantenservice, chat of per e-mail. Uiteraard ben je ook welkom in één van onze winkels.
Je kunt natuurlijk ook mailen naar: verkoop@buitenhoftuinmeubelen.be