Buitenhof-tuinmeubelen.nl 8.6 6265

Vuurtafel advies

Advies vuurtafels | BuitenHof Tuinmeubelen

Wilt u een vuurtafel kopen? Dan is het belangrijk dat u alles weet over dit sfeervolle tuinmeubel. Een zomeravond wordt immers nog aangenamer met een mooie vuurtafel. Zo geniet u nog langer van het buitenleven. Een vuurtafel zorgt voor warmte, gezelligheid en zijn echte sfeermakers. Wij vertellen u alles over het gebruik van een vuurtafel en waar u op moet letten.

Bekijk alle vuurtafels

Ga naar:
- Wat is een vuurtafel?
Onderdelen vuurtafel?
Hoe werkt een vuurtafel?
Voordelen
- Accessoires 
- Veelgestelde vragen
- Vuurtafel kopen bij BuitenHof

Wat is een vuurtafel?

Een vuurtafel is een alternatief voor een terrasverwarmer in de vorm van een salontafel, waarbij er in het tafelblad ruimte is gemaakt voor een open vuur. Een vuurtafel is een veilige sfeermaker voor in de tuin, terras of het balkon. Dit type terrasverwarmer wordt ook wel tafelhaard genoemd. Echter werkt een vuurtafel op gas en bevat deze geen echt hout. Op deze manier heeft u op een veilige manier een extra luxe beleving in de tuin.

Onderdelen vuurtafel

Een vuurtafel bestaat uit een ombouw van aluminium zoals bij de Life tafel of een ombouw van composiet bij de Cocoon vuurtafel. De aluminium tafel is licht van gewicht, makkelijk te onderhouden en te verplaatsen. Daarnaast heeft elke vuurtafel een bedieningspaneel en een brander. In de vuurtafel liggen lavastenen en houtblokken van keramisch materiaal. Zo krijgt u dat echte houtvuur gevoel zonder de rook. Ten slotte krijgt u bij elke vuurtafel een beschermhoes en zit de gasslang inbegrepen.

Vuurtafel onderdelen| BuitenHof Tuinmeubelen

Hoe werkt een vuurtafel?

Er zijn verschillende soorten vuurtafels op de markt. Zo is er een vuurtafel op bio ethanol en een vuurtafel op gas. De vuurtafel op gas kan worden aangestoken met een automatische ontsteking. Bij BuitenHof verkopen wij alleen vuurtafels op gas vanwege de vele voordelen ten opzichte van echt hout of een vuurhaard op bio ethanol.

Aluminium vuurtafel | BuitenHof Tuinmeubelen

Voordelen vuurtafel op gas

Een vuurhaard met echt hout is natuurlijk gezellig en brengt sfeer, maar een vuurtafel op gas heeft meer voordelen.

- Binnen enkele seconden is de vuurhaard aan en hoeft u geen nieuw hout op het vuur te gooien.
- Geen last van as. Met een vuurtafel hoeft u niets schoon te maken.
- Een vuurtafel kan onder een afdak worden geplaatst. Er is geen rook ontwikkeling.
- Geurloos
- Snel en makkelijk te regelen via de regelknop.

 

Vuurtafel accessoires

Voor een vuurtafel zijn er verschillende leuke accessoires verkrijgbaar. Ieder jaar wordt ons aanbod weer uitgebreid om zo nog meer te genieten van de vuurhaard. Met een vuurtafel grillplaat kunt u makkelijk een gezellige barbecue starten zonder moeite! Zet de grillplaat over de Cocoon vuurtafel en u kunt gelijk beginnen!

Bekijk alle vuurtafel accessoires.

Veelgestelde vragen

- Is een vuurtafel veilig?
Een vuurtafel is volkomen veilig als de tafel wordt gebruikt zoals in de handleiding staat beschreven.


- Kan een vuurtafel onder een overkapping of parasol?
Omdat de haard geen vonken of rook afgeeft kan deze gewoon onder een overkapping of parasol worden geplaatst. Deze moet dan wel 2,5 meter hoger staan dan tot waar het vuur komt. Wees altijd voorzichtig met het in- en uitklappen van de parasol als de haard aan staat.


- Kan een vuurtafel ook binnenhuis?

Nee, een vuurtafel is voor buitengebruik.


- Welke gasfles voor vuurtafel en waar is die te koop?

Wij adviseren om een gasfles van 5 kilo of 10 kilo te nemen, afhankelijk van het persoonlijk gebruik. De gasflessen zijn te koop bij erkende bedrijven zoals campingwinkels.


- Kan een vuurtafel in de winter buiten blijven staan?
Met een beschermhoes kan een vuurtafel buiten blijven staan in de winter. Gebruikt u geen beschermhoes dan kan het composiet verkleuren. Daarnaast kunnen er beschadigingen komen door vuil. Wij raden dus altijd aan om een beschermhoes te gebruiken. Deze zit bijgeleverd bij de vuurtafel. Zo voorkomt u ook roest.


- Welke gasdrukregelaar heb ik nodig?
Een gasdrukregelaar van 30mBar. 


- Wordt het glas en de randen van de vuurtafel warm?
Het glas rondom het vuur wordt warm.


- Zit er garantie op vuurtafels?
De garantieperiode volgens het CBW is twee jaar, maar wij bieden drie jaar garantie. De eerste twee jaar is dit volledig en het derde jaar vindt er een afschrijving plaats van 1/3 van het aankoopbedrag. Hierdoor heeft u nog 2/3 garantie in het derde jaar.Beschermhoes tuinmeubelen | BuitenHof Tuinmeubelen

Vuurtafel kopen bij BuitenHof? Kom naar één van onze winkels!

Heeft u nog vragen over het onderhouden en beschermen van tuinmeubelen? Ons team helpt u graag verder. Neem contact op via onze klantenservice, chat of per e-mail. Uiteraard bent u ook welkom in één van onze winkels.

Heeft u vragen over het onderhoud van tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van onze klantenservice.
- Vanuit Nederland: 0165 52 67 50
- Vanuit België: 03 80 84 504
U kunt natuurlijk ook mailen naar: service@buitenhoftuinmeubelen.nl 

Heeft u vragen over de aankoop van tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van ons verkoopteam.
- Vanuit Nederland: 0165 52 67
- Vanuit België: 03 80 80 552
U kunt natuurlijk ook mailen naar: verkoop@buitenhoftuinmeubelen.nl