Tuinmeubel Tips: De tuin klaarmaken voor de lente!

Goed nieuws: de lente komt eraan! De vogels beginnen weer vrolijk te fluiten, de bloemenvelden komen prachtig tot bloei en we kunnen eindelijk naar buiten om die langverwachte portie vitamine D op te halen. Omdat buiten alles verandert, beginnen we licht euforisch zin te krijgen om ook zelf buiten aan de slag te gaan. Wij geven u in deze blog handige lente tips om uw tuin of balkon helemaal lenteklaar te maken.

De voorjaarsschoonmaak van uw tuin

Voordat de decoratiepret kan gaan beginnen, is het belangrijk om de tuin eerst helemaal lente-proof te maken. De tuin moet namelijk wel voorbereid worden op het nieuwe tuinseizoen. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Haal een bezem door uw balkon of tuin, schrob het terras, snoei de planten en maak de bloempotten schoon. 

Tijd om de tuin op te fleuren

Nu de tuin helemaal klaar is voor de lente, kunt u beginnen met het leukste onderdeel: het decoreren van uw tuin. Als u de bloembakken en potten heeft opgefrist kunt u deze weer vullen met alles wat groeit en bloeit. Er zijn verschillende zomerbloeiende bollen die u nu al kunt planten zodat u hier tijdens de warme dagen van kunt genieten. Voorbeelden hiervan zijn Lelies, Dahlia’s Gladiolen en Anemonen in potten. Wilt u nu al wat kleur in de tuin? Violen en Primula’s kunnen zelfs de koude voorjaarsdagen aan!

Stylingtip: om een ruimtelijk effect in de tuin te creëren kunt u meerdere planten dicht tegen elkaar zetten of kies voor één grote plant.

Sfeervolle accessoires

Maar ook zonder bloemen en planten kunt u het gezellig maken in de tuin of op uw balkon. Er zijn genoeg tuinaccessoires die u nu al kunt shoppen zodat u in de lente volop kunt genieten van een sfeervolle tuin. Een goede manier om sfeer te creëren in uw tuin is door wat kleurrijke decoratiekussens toe te voegen aan uw loungeset of door het plaatsen van tuinkaarsen op de tuintafel. Een tip is om een afspeellijst te maken met zomerse liedjes, waardoor u een gezellige avond in kan luiden met muziek. Verbindt uw smartphone met de Cube lamp en speaker en het tuinfeest kan beginnen! Daarnaast is deze lamp in 6 verschillende kleuren aan te passen wat uw tuin tot leven brengt. De Cube lamp en speaker is dus functioneel én gezellig!

Bekijk ook zeker de tuintrends van 2019 voor meer inspiratie! 

Tuinmeubel trends 2019 | BuitenHof Tuinmeubelen

Fikkie stoken

Ook in de lente wordt er al gebarbecued. Gezellig met vrienden of familie heerlijk eten aan een mooie diningset en genieten van de warme maanden. Als de avond valt, wordt er extra sfeer gecreëerd met een gezellige tuinlamp of door het aansteken van de vuurtafel. Wie wil er nu nog binnen voor de televisie zitten?

Een eigen kruidentuintje

Een plekje in de zon over? Begin een eigen kruiden of moestuin! Kweek zelf tomaten, aardbeien, basilicum of peterselie. Dit zijn gewassen die bijna vanzelf groeien, dus hebben relatief weinig verzorging nodig. Het enige waar u op moet letten is dat de gewassen voldoende water krijgen en ruimte hebben om breed uit te kunnen groeien. Dit levert een oogst op zonder chemische bestrijdingsmiddelen en daarnaast wordt u er gewoon ontzettend blij van! Niks is leuker dan zelf pesto met basilicum maken uit uw eigen tuin om vervolgens de gerechten te serveren op een mooi dienblad. En nu op naar de zomer!