Buitenhof-tuinmeubelen.nl 8.6 6265

 

Vergroot het tuinplezier met een veranda of buitenverblijf

Een veranda of buitenverblijf kent vele voordelen. Je kan gedurende het jaar meer buiten zitten. Wordt het te heet in de tuin tijdens de zomer? Dan zoek je de schaduw en de verkoeling op. Wanneer het regent maar toch lekker is buiten, is het ook mogelijk om jouw gasten te ontvangen in de tuin. Tevens vergroot het de zomeravonden, aangezien de warmte onder de bovenkant blijft hangen en je aangenaam uit de wind zit. Met de onderstaande tips vergroot je jouw tuinplezier met een veranda of bijvoorbeeld een overkapping.

Bepaal het doel

Zet eens op papier waarvoor je een buitenverblijf wilt gebruiken. Wil je bij neerslag droog zitten of krijg je geen genoeg van de schaduw tijdens een warme zomerdag? Dineer of lounge je liever in de tuin? Of ga je er een jacuzzi onder plaatsen in plaats van tuinmeubelen? Een extra mogelijkheid is om er een bergruimte aan toe te voegen om bijvoorbeeld hout op te slaan voor de vuurschaal. Deze punten bepalen de grootte en de rest van het ontwerp.

Hierbij is het handig om na te gaan op welk moment van de dag je er wilt zitten. Ben je meer van een ontbijtje eten in de ochtendzon en afkoelen in de middag? Dan is het verstandig om de overkapping neer te zetten aan de oostkant. Als je de gehele dag door wilt zonnen, is het beter om de overkapping te bouwen in het zuiden. De plaats waar je hem neerzet is zodoende erg relevant.Foto: @huisjeindeypelaar


Foto: @iris_1410

Denk na over het onderhoud

Bedenk ook goed of dat je genoeg tijd hebt om te besteden aan het onderhoud. Bij een houten veranda is onderhoud zeker nodig. Wel heeft hout de voorkeur als je moet letten op een budget. Daarnaast creëert hout een warme uitstraling voor jouw tuin. Bij aluminium is onderhoud minimaal. Dit sluit ook meer aan in een moderne tuin. Ga tot slot na of een vergunning aanvragen nodig is voor het type dat je wilt plaatsen.

Bedenk het ontwerp

Ga voor een open ontwerp, dat is lekker praktisch. Je loopt zo gemakkelijk naar de rest van de tuin. Wel zijn glazen schuifdeuren echte pluspunten aan een veranda. Hierdoor heb je het in de winter extra warm als je op jouw loungeset zit uit te rusten. Verder komt er geen regen of sneeuw naar binnen. Schuif in de zomer de schuifdeuren weer open: dit zorgt voor meer verfrissing.

Gaat jouw voorkeur meer uit naar schaduw, maar soms ook juist naar zonlicht? Dan biedt een veranda met een glazen dak inclusief zonwering boven op de overkapping een oplossing. Een houten overkapping helpt bij privacy. Buren kunnen daardoor bijvoorbeeld vanuit een dakkapel niet zomaar naar jou in de tuin gluren en zien wie je op bezoek hebt. Polycarbonaat als materiaal is hier ook passend voor. Dit heeft het uiterlijk van glas, maar is minder doorzichtig. Verhoog je de ondergrond van de veranda, dan creëer je een echt Amerikaans gevoel.Foto: Monique Hoogenboom
@mootjecatootje


Foto: Chantal Devue

Benut de ruimte goed

Met een veranda creëer je een mooie overgang van de woonkamer naar de tuin. Ga hierbij goed om met de ruimte die je beschikbaar hebt. Is je veranda niet heel groot? Kies dan voor een set die multifunctioneel is. Met een verstelbare tafel benut je optimaal de ruimte onder een overkapping. Daardoor lounge je overdag met jouw gasten tijdens een gezellige borrel. Wanneer de lekkere trek opkomt, zet je de tafel omhoog en kan jouw gezelschap genieten van een heerlijk diner. Door een ruime hoekbank heb je altijd genoeg plek voor jouw gezelschap zonder dat je er extra tuinmeubelen aan moet toevoegen. Daarnaast maken lichte en natuurlijke kleuren de veranda ruimtelijker.

Breng sfeer aan

Als een overkapping gebouwd is, begint het echte inrichten. Je verlengt de woonkamer naar de tuin toe. Laat daarom bepaalde elementen uit jouw woonkamer terugkomen in de tuin. Binnen haal je naar buiten. Dit vormt een mooi geheel! Heb je bijvoorbeeld houten meubelen in huis staan? Kies dan voor een loungeset met teakhout voor in de tuin.

In de winter kleed je het geheel makkelijk aan door het neerleggen van kleedjes en het plaatsen van kaarsjes en een vuurtafel. Met verlichting als de Egg lamp en de Nova lamp maak je een echte huiselijke sfeer in de tuin. In het voorjaar kan je de kleedjes vervangen door frisse bloemen en leuke decoratiekussens.Foto: Cor van de Vorst

Meer inspiratie van onze klanten

 

  

Foto: Sandy van Hooren

  

► Bekijk Fitz Roy loungeset

  

  

Foto: Esther Leemans

  

► Bekijk Soho loungeset

  

  

Foto: Sylvia Mulders
@sylvia.mulders

  

► Bekijk Laos loungestoel

  

  

Foto: Lilian Moukas
► Bekijk Soho loungeset