Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Bekijk hier welke van onze 13 Belgische BuitenHof winkels het dichtst bij u in de buurt is.

Geniet duurzamer van het buitenleven!

Duurzaamheid, een begrip waar we niet meer omheen kunnen. Ook bij BuitenHof zijn we druk bezig om een steeds duurzamere collectie tuinmeubelen aan te bieden. Wanneer kunnen we tuinmeubelen duurzaam noemen? Kort samengevat: duurzame tuinmeubelen moeten sociaal verantwoord geproduceerd zijn, met zo min mogelijk verbruik van grondstoffen en energie. Daarbij moeten de tuinmeubelen lang mee kunnen gaan en herbruikbaar zijn. Nieuwsgierig naar onze duurzamere tuinmeubelen? Lees dan snel verder en raak geïnspireerd.


1. Duurzame buitenkleden.

De buitenkleden uit onze collectie zijn milieuvriendelijk. Ze worden namelijk gemaakt van gerecyclede frisdrankflessen, welke uit zee zijn gevist en van straat zijn geplukt. Voor 1 buitenkleed wordt er gemiddeld 12 kg aan flessen verwerkt. Een frisdrankfles weegt gemiddeld 34 gram, dus dat betekent dat er behoorlijk wat flessen nodig zijn om zo'n mooi buitenkleed te maken. Door de productie van onze buitenkleden maken we de aarde iedere dag weer een stukje schoner. Onze buitenkleden zijn niet alleen milieuvriendelijk en weerbestendig, maar ook nog eens onderhoudsvriendelijk, kleur- en slijtvast. Daardoor zijn de zachte buitenkleden 100% geschikt voor het buitenleven! Shop onze buitenkleden direct door te klikken op de button hieronder.

Productie buitenkleden BuitenHof
Productie buitenkleden BuitenHof
Productie buitenkleden BuitenHof
Productie buitenkleden BuitenHof
Lichtgrijs buitenkleed BuitenHof

Hoeveel frisdrankflessen worden er gebruikt per buitenkleed?

  • Bij de afmeting 120 x 180 cm worden 470 flessen gebruikt.
  • Bij de afmeting 160 x 160 cm worden 557 flessen gebruikt.
  • Bij de afmeting 180 x 260 cm worden 1018 flessen gebruikt.
  • Bij de afmeting 240 x 240 cm worden 1290 flessen gebruikt.

Verantwoord genieten met onze gerecyclede buitenkleden!

De buitenkleden zijn verkrijgbaar in 4 verschillende maten en 5 verschillende kleuren.

-


2. Milieuvriendelijkere teakhouten tuinmeubelen.

Teakhout komt van de teakboom, een boom die tot wel 40 meter hoog kan groeien en van oudsher in Zuid-Azië groeit. De teakboom groeit langzaam en daarom is teakhout een duurzaam product. Dankzij de langzame groei van de teakboom, krijgt het hout eigenschappen die erg geschikt zijn voor buitengebruik. De jaarringen komen dicht tegen elkaar aan te zitten, waardoor het percentage olie en vet toeneemt. Het hout droogt hierdoor niet uit en de levensduur van het hout wordt verlengd. Daarnaast rot teakhout niet, wat het onderhoud makkelijker maakt. Bij BuitenHof vinden we het belangrijk dat ons hout op een duurzame, legale manier wordt gekweekt en gekapt. Daarom bent u bij ons verzekerd dat er gebruik is gemaakt van legaal, duurzaam en sterk teakhout in al onze tuinmeubelen. Al onze teakhouten tuinmeubelen zijn namelijk voorzien van het SVLK- of FSC®-keurmerk. Shop onze teakhouten loungesets en teakhouten tuinsets door te klikken op de buttons hieronder.

  • Hoge kwaliteit teak.
  • Sterk en duurzaam.
  • Natuurlijke en warme uitstraling.
  • Rottingsvrij.

3. Duurzamere tuinmeubel accessoires.

In ons assortiment vindt u diverse duurzamere tuinmeubel accessoires. Neem bijvoorbeeld de luxe Bio-ethanol haard, deze mag niet ontbreken tijdens een gezellige borrel. Met deze brander creëert u namelijk veel sfeer in uw tuin. De eenvoudig te gebruiken brander werkt op bio-ethanol, dit is een schone brandstof waarbij er geen schadelijke gassen vrij komen bij de verbranding. Met 1 gasbusje doet u ongeveer 5 á 6 uur, waardoor u de hele avond kunt genieten van sfeervolle verlichting. 

Bio-ethanol haard BuitenHof

Maak uw tuin compleet met teakhouten accessoires!

Met de sfeervolle accessoires van BuitenHof geniet u van een duurzamer buitenleven!