Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Profiteer nu van de Pre-order actie!

Kindvriendelijke tuin: maak uw tuin geschikt voor het hele gezin

Als de (klein)kinderen het fijn hebben, dan bent u als ouder of grootouder natuurlijk ook tevreden. Niets is leuker als ze lekker spelen in eigen tuin. Maak van uw tuin een kindvriendelijke tuin. Met deze handige tips zorgt u ervoor dat de kinderen veilig en met plezier in de achtertuin buiten kunnen zijn. Zo geniet ieder familielid van het buitenleven!

Ontwerp van een kindvriendelijke tuin

Als u de tuin gaat aanleggen, hou er dan met het ontwerp rekening mee dat niet de hele tuin bestaat uit tegels. Onder andere gras is een zachte ondergrond en zo hebben de kinderen voldoende ruimte om veilig te spelen. Als de kinderen al iets ouder zijn, dan zijn houtsnippers mooi om neer te leggen voor de afwisseling van materialen. Met deze ondergronden krijgt uw kindvriendelijke achtertuin zeker een natuurlijke uitstraling, wat ook goed past bij een loungeset van teakhout. Door verschillende ruimtes te creëren, weten ze waar ze wel en niet mogen spelen. Probeer de tuin wel zoveel mogelijk gelijkvloers te houden zodat de kinderen niet struikelen.


Zitplekken voor de kinderen

Denk bij het inrichten van uw tuin eraan dat op een gegeven moment de kinderen ook gebruik gaan maken van de tuinmeubelen. De Blixum stoel uit onze collectie is een goede keuze voor een kinder tuinstoel. Dankzij de bekleding en het design is de kans minder dat ze zich bezeren aan scherpe randen. De ronde vormen van de stoel en het Soltex materiaal zijn ook stijlvol. Verder is het slim om een sportbank waarop kinderen kunnen zitten bij een tuintafel neer te zetten. Zo hebben ze een eigen zitplek tijdens het eten. Maak de bank extra comfortabel door het neerleggen van tuinbank kussens.In hoogte verstelbare tafels 

Hou met het kiezen van een tafel voor uw set ook rekening met de kinderen. Met een verstelbare tafel verzet u het tafelblad gemakkelijk naar de gewenste hoogte als de kinderen alleen aan de tafel zitten. Binnen de collectie van BuitenHof heeft u de keuze uit meerdere verstelbare tafels. U kunt kiezen uit verschillende vormen en soorten materialen tafelbladen. Kies het materiaal dat het beste bij uw smaak en de rest van uw tuinmeubels past.


Creëer schaduw

Het is belangrijk dat de kinderen goed beschermd zijn tegen de zon. Zeker tijdens het heetste moment van de dag. Let er op dat ze voldoende ingesmeerd zijn met zonnebrandcrème en zorg voor genoeg schaduw in de tuin. Kies uit een zwevende of staande parasol voor het creëren van schaduw. Een zweefparasol is erg praktisch, aangezien de mast aan de zijkant zit. Aan een tafel eten onder de parasol is dus mogelijk. Als de zon draait, kantelt u het doek eenvoudig zodat u altijd schaduw heeft.  Het voordeel van een staande parasol is dat het licht van gewicht is. U zet de parasol dus eenvoudig op de plek waar de kinderen aan het spelen zijn en waar u schaduw wilt hebben. Voor een aangename sfeer in de tuin zet u met een parasol speaker de favoriete muziek van de kinderen op. Gezelligheid gegarandeerd!


NIEUW: BUITENKLEDEN

Nieuw in onze collectie zijn de vloerkleden. De buitenkleden zijn van maart tot oktober goed te gebruiken in uw tuin en zijn water- en geurafstotend. Een voordeel is dat de kleden aan beide kanten te gebruiken zijn. Het kan worden gereinigd met een stofzuiger of door het af te kloppen. Kleine kinderen kunnen met speelgoed ook ideaal op de kleden in de tuin spelen. 


Meer inspiratie voor een kindvriendelijke tuin

Bent u nieuwsgierig naar de hele collectie van BuitenHof Tuinmeubelen? Op onze webshop en in onze brochures vindt u meer tuinmeubel inspiratie. De specialisten in de showrooms helpen u graag bij het uitzoeken van tuinmeubelen voor uw kindvriendelijke tuin. Wees welkom in een van de BuitenHof winkels.