Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Nieuwe winkels geopend in Putte en Ternat! > Bekijk winkels

Met een tuin make-over krijgt uw tuin een frisse uitstraling

Als de lente begint en u weer kunt genieten van het buitenleven in de tuin is het een goed idee om uw tuin een make-over te geven. Zo krijgt uw tuin een nieuwe uitstraling, zonder deze helemaal te veranderen. U hoeft niet perse groene vingers te hebben om dit te realiseren. Maak een plan om uw tuin een make-over te geven met deze nuttige tips! Zo maakt u de tuin opnieuw een fijne plek om tijd in door te brengen.


Fris uw tuinmeubelen op

Het is van belang om te denken aan het onderhoud van uw tuinmeubelen. Daarmee verlengt u niet alleen de levensduur, maar frist u ze ook op. Heeft u bijvoorbeeld een tafel in de tuin staan met een tafelblad van robuust teakhout? Zonder behandeling verkleurt het hout langzaam richting grijs teakhout, de originele kleur. Dit komt door de zonnestralen tijdens mooi weer en is een natuurlijk proces. U kunt deze verkleuring voorkomen door het gebruik van Life Robuust Teak Protector. De warme uitstraling blijft daardoor behouden. Bij teakhout brengt u de behandeling drie tot vier keer per jaar aan voor het beste resultaat. Ook voor andere materialen, zoals keramiek en textileen, hebben wij onderhoudsmiddelen.


Extra zitplekken toevoegen

Het plaatsen van een loungeset of tuinset brengt al een nieuw uiterlijk van uw tuin met zich mee. Zo staat een loungeset met een aluminium frame voor modern. Heeft u al een loungebank in de tuin staan, maar is deze niet voldoende voor het aantal personen wat u wilt ontvangen? Met een extra tussendeel maakt u een hoekbank groter. Wilt u wel genoeg ruimte overhouden voor het inrichten van de rest van de tuin? Dan kunt u de loungeset ook uitbreiden met een poef of relaxstoel die u makkelijk verplaatst. Zo zijn tuinmeubelen van aluminium licht van gewicht en dus moeiteloos neer te zetten op de plek die u wilt. Met het plaatsen van een tuinbank creëert u ook op een andere plek in de tuin meer zitplaatsen.


Tuin makeover: Ga voor kleur en comfort

U hoeft niet altijd een nieuwe loungeset aan te schaffen om een nieuwe look aan uw tuin te geven. Met andere kussens geeft u de tuin al gauw een nieuw uiterlijk. Bij BuitenHof heeft u de keuze uit verschillende maten, kleuren en stoffen. Onze verkoopafdeling staat u graag te woord over de mogelijkheden bij uw set.

Verder bestaat de mogelijkheid om decoratiekussens toe te voegen aan uw set. Kussentjes zijn niet alleen decoratief, maar ook erg comfortabel. Leg bijvoorbeeld een groot kussen in de hoek en zet daar kleinere kussentjes bij. Maak gebruik van verschillende kleuren voor een speels effect. Diamond kussens hebben een mooi patroon en zijn van toegevoegde waarde bij het stylen van uw loungeset.


Uitgelichte tuinaccessoires en bijzettafels

Accessoires maken de inrichting van uw tuin helemaal compleet! Een tuin wordt ook wel beschouwd als een tweede woonkamer tijdens mooi weer. Het is dus belangrijk om het ook daar gezellig en vertrouwd te maken. Dit doet u door het toevoegen van accessoires. Zet een salontafel of bijzettafel neer bij uw set of voeg mooie placemats toe.

Bij de Gili tafels is het mogelijk om de verschillende hoogtes met elkaar te combineren. Het robuust teakhout zorgt voor een warme uitstraling.

Plaats een tuinscherm in uw tuin en pas verticaal tuinieren toe door het neerzetten van bloemen en planten. Daardoor gaat u goed om met de ruimte en zo maakt u de tuin mooi groen. 

Met een dienblad serveert u eenvoudig een lekker drankje aan uw gasten. Met het Rimo dienblad zet u ook op een loungeset handig hapjes naast u neer.


Tuin in orde maken tijdens de make-over

Heeft u tijd voor groot onderhoud gedurende de tuin make-over? Verf de schutting eens in een andere kleur. Ga voor een kleur die u aanspreekt en past in de sfeer van de tuin. Denk er ook aan om de tegels schoon te maken. Met een hogedrukspuit worden uw tegels weer mooi schoon. Verder is het neerleggen van nieuwe tegels een optie. Overweeg dan wellicht de indeling van uw tuin te veranderen. Door het gebruik van verschillende tegels creëert u meerdere ruimtes in de tuin. Verhoogde bordes versterken dit. Met een grindpad krijgt uw tuin een natuurlijk aanzicht.

Veeg regelmatig de bestrating in uw tuin en verwijder het onkruid. Snoei de bomen en de haag en verwijder bladeren en uitgebloeide bloemen op de grond. Zo blijft uw tuin er mooi uitzien! Ook is het leuk om nieuw groen toe te voegen. Doe dit met bloembakken en planten, of als u daar ruimte voor heeft met (kunst)gras. U blijft uiteindelijk langer zitten in uw opgeruimde tuin door een vuurtafel of tuinlamp!


Meer tuininspiratie voor uw tuin make-over

Als u van plan bent om accessoires of onderhoudsmiddelen te kopen voor uw tuin, dan zit u bij BuitenHof Tuinmeubelen goed! Bezoek één van onze winkels of doe dit makkelijk en veilig via onze webshop. In onder andere de brochures ‘Kleed uw tuinset aan’ en ‘Bescherming en onderhoud’ vindt u meer informatie.

93 % beveelt ons aan 8.7 gemiddeld 16939 beoordelingen