Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Kortingen tot wel 70%! > Bekijk onze herfstdeals

Tuinkalender: geniet het hele jaar door van de tuin

Tegenwoordig kunt u niet alleen in de zomer genieten van het buitenleven, maar u kunt het hele jaar door plezier hebben van de tuin. Denk vooruit en bekijk in onze tuinkalender waarmee u aan de slag kunt gaan en welke tuinmeubelen en tuinaccessoires uit onze collectie van pas komen. 


Januari

Bent u alvast aan het oriënteren voor nieuwe tuinmeubelen? Januari is een ideaal moment om inspiratie op te doen voor een nieuwe tuininrichting. Ieder tuinseizoen brengen wij een nieuwe brochure uit met de collectie. Deze bezorgen wij gratis bij u thuis via de post of kunt u ophalen bij een van onze winkels. Of u nu wilt kiezen voor een loungeset, tuinset of een ander tuinmeubel: bij BuitenHof Tuinmeubelen zit u helemaal goed!


Februari

Het nieuwe jaar is volop aan de gang. Vriest het nog deze maand? Let er dan op dat u niet over het gazon gaat lopen. Mocht het al wat beter weer worden, dan is het alvast tijd voor sommige voorjaarsklussen. Dan bent u voorlopig voor een deel klaar om het buitenleven te beleven. Zo is onkruid wieden een dankbaar klusje door het mooie resultaat achteraf. Zorg er ook voor dat uw tuingereedschap is geslepen. Heeft u geen natuurlijke tuin? Dan kunt u ook aan de slag met een hogedrukreiniger om de tegels schoon te maken. Haal eerst uw terras leeg voordat u met de terrasreiniger gaat werken. 


Maart

Het voorjaar komt eraan! Tijd om aandacht te besteden aan het onderhoud van uw tuinmeubelen zodat de levensduur verlengt wordt. Voor ieder materiaal hebben we onderhoudsmiddelen ontwikkeld. Heeft u bijvoorbeeld een tuintafel met robuust teakhout buiten staan? Dan is het verstandig om deze twee keer per jaar te behandelen. Dan blijft de warme kleur van het hout behouden. Ook bij andere materialen raden wij aan om onderhoudsmiddelen aan te schaffen. Zo zorgt u onder andere bij keramiek ervoor dat de UV-beschermende laag in originele staat blijft. Blader digitaal door de informatiegids op onze website.


April

April is de maand van Pasen! Dit betekent heerlijk met familie aan een grote tafel het voorjaar vieren. Wordt er mooi weer voorspeld? Dan is het een goed idee om alle gasten in de tuin uit te nodigen. Dek de (paas)tafel met gebruikelijke attributen, maar ook met aanvullende accessoires. Leg bijvoorbeeld een dienblad en placemats neer. Daardoor zorgt u voor mooie decoratie en voor extra bescherming van de tuintafel.


Mei

Mei is een goed moment om tuinklussen te doen, voordat de zomer echt begint. Vergeet niet het gras te maaien en de haag te snoeien. Wilt u de tuin een make-over geven? Overweeg om nieuwe tuinkussens in een andere kleur aan te schaffen. Zo krijgt uw tuin weer een verfrissende uitstraling. Bij BuitenHof hebben we drie verschillende soorten kussenmaterialen. Kies het type wat het beste bij uw wensen en behoeften past. Het verschill tussen de kussens zit in de buitenhoes.


Juni

We zijn met de tuinkalender aangekomen bij juni. De zomer gaat beginnen en het is tijd om te genieten van het buitenleven! Verstandig is het om van tevoren na te denken hoe u schaduw wilt creëren in de tuin. Doe dit met een staande of zweefparasol. Deze hebben een luxe uitstraling en zijn functioneel. Ieder type parasol heeft voordelen. Wilt u weten voor welke parasol u het best kunt kiezen? Bekijk onze adviespagina's met meer informatie.


Juli

Juli betekent hopelijk mooi weer en dat u volop plezier heeft van de zon. Kom tot rust op een ligbed buiten. Dit komt goed van pas bij een staycation in eigen tuin. Bij een verstelbaar ligbed heeft u de keuze of u languit wilt relaxen of toch rechtop gaat zitten om bijvoorbeeld een magazine te lezen. Heeft u (nog) geen ligbed in de tuin staan? Het is ook mogelijk om een chaise longue in te zetten als ligbed.


Augustus

Heeft u een moestuin of fruitbomen in de tuin staan? Dan is het tijd om te oogsten! Betrek ook de (klein)kinderen bij de tuin door een moestuin. Ze kunnen perfect helpen bij het watergeven in de tuin met een eigen gieter als dat nodig is. Weetjes over groente en fruit zijn interessant om te vertellen, zodat ze begrijpen hoe onder andere aardbeien en tomaten groeien. Een extra voordeel is dat kinderen uiteraard hun zelfgekweekte groente willen proeven.


September

Wilt u in de lente weer volop prachtige tuinen in de tuin? Denk er dan aan om, voordat het gaat vriezen, voorjaarsbloemen zoals hyacinten, tulpen en irissen te planten in de grond. Eind september is een goed moment om hier mee te starten. Ook in september wilt u tijdens de avond een aangename sfeer in de tuin. Plaats hiervoor een vuurtafel uit onze collectie. Dan geniet u vanuit uw loungeset comfortabel van de warmte. Door het materiaal- en kleurgebruik past de LIFE vuurtafel goed bij de rest van uw tuinmeubelen.


Oktober

Mooi weer is ideaal voor borrels in de tuin met vrienden. Met bijvoorbeeld vetbollen en pinda’s zorgt u ervoor dat er ook in de herfst en de winter sowieso bezoek te vinden is in de tuin. Vogels maken met deze voeding hier dankbaar gebruik van. Wilt u ook in het najaar buiten heerlijk dineren of loungen? Plaats dan een overkapping. De Cube Gazebo is de moderne terrasoverkapping uit onze collectie. Zo zit u tijdens regen droog door het handige draaisysteem en de lamellen aan de bovenkant.


November

Kunt u op het einde van het jaar terugkijken op een prachtig tuinseizoen? Dit mooie gevoel wilt u natuurlijk ook volgende zomer weer herbeleven. Hier dragen uw tuinmeubelen natuurlijk aan bij. Belangrijk is het daarom om de lounge en/of tuinset te beschermen tegen de weersomstandigheden tijdens de winter. Dit doet u het beste met een beschermhoes. Het goed opmeten van uw set is erg belangrijk. Zo kiest u voor de meest geschikte beschermhoes. Schuif uw set zo dicht mogelijk tegen elkaar aan en houd er rekening mee dat u altijd een marge van 5 cm extra aanhoudt. Zo krijgt u de hoes eenvoudig over de set heen. Meer tips? Bekijk onze adviespagina’s.


December

De tuinkalender eindigen we uiteraard met december. Tijd voor de winter! In deze maand zitten we meer binnen, maar dat betekent niet dat we geen aandacht hoeven te besteden aan de tuin. Vergeet niet voordat het gaat vriezen om de tuinkraan af te sluiten. Hiermee voorkomt u dat de leiding gaat springen. Als het gaat sneeuwen creëert de sneeuw een winterwonderland in uw tuin. Maak de vijver wel sneeuwvrij voor de vissen, daardoor kan het licht van de zon wel in de vijver vallen. Met tuinlampen en gaslantaarns accentueert u bepaalde plekken in de tuin. Dit zijn mooie toevoegingen en zo zorgt u voor sfeervolle verlichting.


Na deze tuinkalender meer inspiratie opdoen? 

WIlt u na het lezen van deze tuinkalender inspiratie opdoen voor luxe tuinmeubelen of een nieuwe tuininrichting? Vraag gratis de brochures van BuitenHof aan via onze website. 

92 % beveelt ons aan 8.7 gemiddeld 18981 beoordelingen