Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Nieuwe winkels geopend in Putte en Ternat! > Bekijk winkels

Vergroot het tuinplezier met een veranda of buitenverblijf

Een veranda of buitenverblijf kent vele voordelen. U kunt gedurende het jaar vaker buiten zitten. Wordt het te heet in de tuin tijdens de zomer? Dan zoekt u de schaduw en de verkoeling op. Wanneer het regent maar toch niet te koud is buiten, kunt u heerlijk relaxen in de tuin. Ook verlengt het de zomeravonden, aangezien de warmte onder de overkapping blijft hangen en u aangenaam uit de wind zit. Met de onderstaande tips vergroot u uw tuinplezier met een veranda of overkapping.


Bepaal het doel

Zet eens op papier waarvoor u het buitenverblijf wilt gebruiken. Wilt u bij neerslag droog zitten of krijgt u geen genoeg van de schaduw tijdens een warme zomerdag? Dineert of lounget u liever in de tuin? Of wilt u graag een jacuzzi onder de overkapping plaatsen? Een extra optie is om een bergruimte toe te voegen aan uw buitenverblijf. Hier kunt u bijvoorbeeld hout opslaan voor de vuurschaal. Als u over al deze punten heeft nagedacht, kunt u de grootte en het ontwerp van uw veranda kiezen.


Kies de juiste plek

Bij het plaatsen van een overkapping is het handig om na te gaan op welk moment van de dag u er wilt zitten. Bent u meer van een ontbijtje eten in de ochtendzon en afkoelen in de middag? Dan is het verstandig om de overkapping neer te zetten aan de oostkant. Als u de gehele dag door wilt zonnen, is het beter om de overkapping te bouwen in het zuiden. De plaats waar u hem neerzet is zodoende erg relevant.


Denk na over het materiaal

Bedenk ook goed welk materiaal u het best kunt kiezen voor uw overkapping. Elk materiaal heeft verschillend onderhoud nodig. Een houten veranda creëert direct veel sfeer en een warme uitstraling, maar heeft wel onderhoud nodig. Kiest u voor een aluminium overkapping? Dan is het onderhoud minimaal. Ook past een aluminium overkapping mooi in een moderne tuin. Ga tot slot na of een vergunning aanvragen nodig is voor het type overkapping dat u wilt plaatsen.


Bedenk het ontwerp

Overkappingen kunnen verschillende soorten ontwerpen hebben. Een open ontwerp is lekker praktisch. U loopt zo gemakkelijk naar de rest van de tuin. U kunt ook kiezen voor glazen schuifdeuren bij uw overkapping. Hierdoor heeft u het in de winter extra warm als u op uw loungeset aan het relaxen bent. Verder komt er geen regen of sneeuw naar binnen. Schuif in de zomer de schuifdeuren weer open: dit zorgt voor meer verfrissing.

Gaat uw voorkeur uit naar de mogelijkheid tot schaduw en tot zon? Dan biedt een veranda met een glazen dak inclusief zonwering boven op de overkapping een oplossing. Een houten overkapping zorgt weer voor meer privacy dan een glazen overkapping. Zo kunt u lekker ontspannen genieten in uw tuin. Polycarbonaat als materiaal is hier ook passend voor. Dit heeft het uiterlijk van glas, maar is minder doorzichtig. Voor een extra mooi design verhoogt u de ondergrond van de veranda. Zo creëert u een echt Amerikaans gevoel.


Benut de ruimte goed

Met een veranda creëert u een mooie overgang van de woonkamer naar de tuin. Ga hierbij goed om met de ruimte die u beschikbaar heeft. Is uw veranda niet heel groot? Kies dan voor een set die multifunctioneel is. Met een in hoogte verstelbare tafel benut u de ruimte onder uw overkapping optimaal. Hierdoor kunt u namelijk overdag lekker loungen en borrelen in uw loungeset. Wanneer de lekkere trek opkomt, zet u de tafel omhoog en kunt u genieten van een heerlijk diner. Met een ruime hoekbank heeft u altijd genoeg plek voor uw gezelschap.

Bekijk in hoogte verstelbare tafels

Breng sfeer aan

Als de overkapping gebouwd is, kunt u deze gaan inrichten. Omdat u met een overkapping de woonkamer verlengt, is het mooi om bepaalde elementen uit uw woonkamer terug te laten komen in de tuin. Zo vormt u een mooi geheel! Heeft u houten meubelen in huis staan? Kies dan voor een loungeset met teakhout voor in uw tuin. Of laat dezelfde accentkleuren terugkomen in uw kussens.

In de winter kleedt u het geheel eenvoudig aan door het neerleggen van kleedjes en het plaatsen van kaarsjes en een vuurtafel. Met verlichting als de Egg lamp en de Nova lamp maakt u een echte huiselijke sfeer in de tuin. In het voorjaar kunt u de kleedjes vervangen door frisse bloemen en leuke decoratiekussens.


93 % beveelt ons aan 8.7 gemiddeld 16939 beoordelingen