Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Ontdek onze Summer Deals. Kortingen van -20% tot -60%!

Vergroot het tuinplezier met een vrijstaande overkapping

Een vrijstaande overkapping kent vele voordelen. U kunt gedurende het jaar vaker buiten zitten. Wordt het te heet in de tuin tijdens de zomer? Dan zoekt u de schaduw en de verkoeling op. Wanneer het regent maar toch niet te koud is buiten, kunt u heerlijk relaxen in de tuin. Met de onderstaande tips vergroot u uw tuinplezier met een overkapping.

Bepaal het doel van de overkapping

Zet eens op papier waarvoor u een vrijstaande overkapping in de achtertuin wilt plaatsen. Krijgt u geen genoeg van schaduw tijdens een warme zomerdag of wilt u bij neerslag droog zitten? Dineert of lounget u liever in de tuin? Of wilt u graag een jacuzzi onder de overkapping plaatsen? Een extra optie is om een bergruimte toe te voegen aan uw buitenverblijf. Hier kunt u bijvoorbeeld hout opslaan voor de vuurschaal. Als u over al deze punten heeft nagedacht, kunt u de grootte en het ontwerp van uw overkapping kiezen.


Kies voor de vrijstaande tuinoverkapping de juiste plek

Bij het plaatsen van een vrijstaande overkapping is het handig om na te gaan op welk moment van de dag u er wilt zitten. Bent u meer van een ontbijtje eten in de ochtendzon en afkoelen in de middag? Dan is het verstandig om de vrijstaande overkapping neer te zetten aan de oostkant. Als u de gehele dag door wilt zonnen, is het beter om de vrijstaande overkapping te plaatsen in het zuiden. De plaats waar u hem neerzet is zodoende erg relevant.


Denk na over het materiaal van de overkapping in de tuin

Bedenk ook goed welk materiaal u het best kunt kiezen voor uw overkapping. Elk materiaal heeft verschillend onderhoud nodig. Een houten veranda creëert direct veel sfeer en een warme uitstraling, maar heeft wel onderhoud nodig. Kiest u voor een aluminium overkapping? Dan is het onderhoud juist minimaal. Ook past een aluminium overkapping mooi in een moderne tuin. Ga tot slot na of een vergunning aanvragen nodig is voor het type overkapping dat u wilt neerzetten. Voor het plaatsen van een vrijstaande Gazebo overkapping heeft u geen vergunning nodig.


Bedenk het ontwerp

Overkappingen kunnen verschillende soorten ontwerpen hebben. Een open ontwerp is lekker praktisch. U loopt zo gemakkelijk naar de rest van de tuin. U kunt ook kiezen voor glazen schuifdeuren bij uw overkapping. Hierdoor heeft u het in de winter extra warm als u op uw loungeset aan het relaxen bent. Verder komt er geen regen of sneeuw naar binnen. Schuif in de zomer de schuifdeuren weer open: dit zorgt voor meer verfrissing.

Gaat uw voorkeur uit naar de mogelijkheid tot schaduw en tot zon? Dan kunt u kiezen voor een aluminium overkapping met lamellen. Er ontstaat dan schaduw in de horizontale stand. Als u de lamellen in deze stand laat staan dan komt hier geen regen door. De lamellen zorgen dat het dak volledig is afgesloten. U zet eenvoudig de lamellen verticaal waardoor u ook heerlijk geniet van de zon in de tuin. Een overkapping met zijwand creëert extra privacy. Voor een extra mooi design verhoogt u de ondergrond van de vrijstaande overkapping. Zo creëert u een echt Amerikaans gevoel.Benut de ruimte goed

Met een terrasoverkapping creëert u een mooie overgang van de woonkamer naar de tuin. Ga hierbij goed om met de ruimte die u beschikbaar heeft. Is de overkapping in de achtertuin niet heel groot? Kies dan voor een set die multifunctioneel is. Met een in hoogte verstelbare tafel benut u de ruimte onder uw overkapping optimaal. Hierdoor kunt u namelijk overdag lekker loungen en borrelen in uw loungeset. Wanneer de lekkere trek opkomt, zet u de tafel omhoog en kunt u genieten van een heerlijk diner.


Breng sfeer aan

Als de overkapping staat, kunt u deze gaan inrichten. Omdat u met een afdak de woonkamer verlengt, is het mooi om bepaalde elementen uit uw woonkamer terug te laten komen in de tuin. Zo vormt u een mooi geheel! Heeft u houten meubelen in huis staan? Kies dan voor een loungeset met teakhout voor in uw tuin. Of laat dezelfde accentkleuren terugkomen in uw kussens.

In de winter kleedt u het geheel eenvoudig aan door het neerleggen van tapijtjes en het plaatsen van kaarsjes en een vuurtafel. Met verlichting als de Shine tuinlamp en de Nova lamp maakt u een echte huiselijke sfeer in de tuin. In het voorjaar kunt u de tapijtjes vervangen door frisse bloemen en leuke decoratiekussens.


Advies nodig over een vrijstaande overkapping?

Bent u geïnteresseerd in een vrijstaande overkapping voor bij in de tuin? Onze specialisten helpen u graag verder in één van de BuitenHof winkels. Ook kunt u contact met ons opnemen via telefoon, mail of chat!