Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Japandi-tuinstijl

Japandi tuin inrichten: BuitenHof geeft advies!

Japandi is een trendy interieurstijl die steeds populairder wordt, en nu ook steeds meer wordt toegepast in de tuin. Het is een combinatie van de minimalistische Japanse esthetiek en de gezellige en warme Scandinavische sfeer. De Japandi tuinstijl is dan ook perfect voor wie op zoek is naar een rustige en serene buitenruimte om te ontspannen en tot rust te komen. Op deze pagina zullen we u enkele handige tips en ideeën geven om uw eigen Japandi tuin te creëren en vertellen we u welke tuinmeubelen uit onze collectie hierbij passen.


Japandi-tuinstijl
Japandi-tuinstijl
Japandi-tuinstijl
Japandi-tuinstijl

De Japandi tuinstijl

De Japandi tuinstijl is de perfecte manier om uw buitenruimte om te toveren tot een oase van rust en sereniteit. Deze stijl is minimalistisch en harmonieus en zorgt gegarandeerd voor een fijne omgeving om in te ontspannen.

Kenmerken van de Japandi tuin

Japandi is een relatief nieuwe interieurstijl die de minimalistische elegantie van de Japanse esthetiek combineert met de gezellige en warme sfeer van de Scandinavische stijl. Hoewel het oorspronkelijk ontstond als een binnentrend, heeft het zich uitgebreid naar buitenruimtes zoals tuinen en terrassen. De Japandi tuinstijl is herkenbaar aan zijn minimalistische ontwerp. De nadruk wordt gelegd op natuurlijke materialen en texturen. In deze stijl draait alles om het creëren van een rustige en serene omgeving waar u kunt ontspannen en genieten van de natuur.

  • Zachte kleuren
  • Organische vormen
  • Eenvoud
Japandi-tuinstijl

Eenvoud

Bij de Japandi tuinstijl draait alles om eenvoud. De tuin wordt ontworpen met minimale decoraties en accessoires. Er wordt gestreefd naar een perfecte balans tussen de verschillende elementen in de tuin. Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige lijnen en vormen en er is vaak weinig kleur. Door deze minimalistische aanpak ontstaat er een rustige en serene omgeving.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, steen en bamboe zijn belangrijk in de Japandi tuinstijl. Deze materialen worden vaak onbehandeld gelaten om de natuurlijke uitstraling te behouden. Er is ook veel aandacht voor texturen en patronen om een ​​gevoel van diepte te creëren in de tuin.

Harmonie

Bij de Japandi tuinstijl wordt gestreefd naar een harmonieuze relatie tussen binnen en buiten. De tuin wordt ontworpen als een verlengstuk van het interieur en er worden elementen in de tuin geïntroduceerd die overeenkomen met de binnenruimte, zoals materialen, kleuren en patronen. Dit creëert een mooie overgang tussen binnen en buiten.


Japandi-tuinstijl

Japandi loungeset

Net zoals bij andere elementen in de Japandi tuinstijl, zijn natuurlijke materialen belangrijk. Kies voor loungesets gemaakt van teakhout of bamboe. Deze materialen passen perfect bij de natuurlijke uitstraling van de Japandi tuinstijl. Ga voor een loungeset met een strak en eenvoudig ontwerp. Vermijd overdreven decoraties en accessoires. Dit past bij de minimalistische esthetiek van de Japandi tuinstijl. De kleuren in een Japandi tuinstijl zijn meestal neutraal en ingetogen. Kies voor een loungeset in aardetinten zoals beige, grijs of zwart. Dit past perfect bij de natuurlijke materialen en zorgt voor een rustgevende uitstraling.


Ontdek onze Japandi loungesets:Japandi tuinset

Een Japandi tuin is een prachtige buitenruimte die rust en sereniteit uitstraalt. Onthoud dat de Japandi-stijl een viering is van eenvoud en minimalisme. Kies dus voor een tuinset die rustgevend is voor het oog en die u helpt om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid om u heen.

Een goed startpunt bij het kiezen van een tuinset in de Japandi stijl is te kijken naar de traditionele Japanse tuinmeubelen. Deze meubelen zijn vaak gemaakt van hout en hebben een strakke, geometrische vormgeving. Denk bijvoorbeeld aan lage salontafels. U kunt Scandinavische invloeden toevoegen door te kiezen voor meubelen met een minimalistisch design en natuurlijke materialen zoals bamboe of teakhout. Deze materialen passen perfect bij de Japandi stijl vanwege hun duurzaamheid, textuur en eenvoud.

Japandi-tuinstijl


Styling van een Japandi tuin

Het stylen van een Japandi tuin kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste tips en technieken kan het een prachtige buitenruimte worden die rust en sereniteit uitstraalt.

In een Japandi tuin is de harmonieuze balans tussen de elementen van groot belang. Combineer elementen zoals rotsen, water, mos, hout en planten op een zodanige manier dat ze in evenwicht zijn. Creëer contrasten tussen licht en donker, glad en ruw, groot en klein om de tuin een gevoel van diepte te geven. Gebruik natuurlijke materialen zoals teakhout, steen, bamboe en riet om een ​​gevoel van rust en sereniteit te creëren. Natuurlijke materialen dragen bij aan de organische uitstraling van de tuin en passen perfect bij de Japandi tuinstijl.

Een Japandi tuin is minimalistisch en eenvoudig. Vermijd overdreven decoraties en accessoires en ga voor een strak ontwerp met eenvoudige lijnen. Dit zal de tuin een rustgevende en serene uitstraling geven. Kies voor planten met zorgvuldig gekozen kleuren die passen bij het neutrale kleurenpalet van de Japandi tuinstijl. Kies bijvoorbeeld voor groene planten met verschillende texturen en bladvormen om de tuin te laten stralen. Gebruik verlichting om de sfeer van de tuin te bepalen en om de tuin ook 's avonds tot zijn recht te laten komen. Ga voor subtiele en zachte verlichting om de sereniteit van de tuin te behouden.


Japandi-tuinstijl
Japandi-tuinstijl
Japandi-tuinstijl
Japandi-tuinstijl