Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Ontdek onze Limited Deals. Extra snel in uw tuin!

Balkon inrichten: BuitenHof geeft advies!

Balkon inrichten? Ook al heeft u met een balkon niet veel plaats om een lounge- of tuinset neer te zetten, er zijn genoeg mogelijkheden! Op deze pagina geven we u tips om u op weg te helpen. Ook kunt u direct de collectie balkonsets bekijken via onderstaande link.


Balkon inrichten

We zoeken een functionele manier om het volledige terras te benutten. Dit betekent dat we niet te grote stukken op het terras plaatsen. Voordat we een keuze maken, kijken we hoe het terras het best benut kan worden. Wilt u ontspannen in een lounge of kiest u ervoor om elke zomeravond buiten te eten? Ook zijn er manieren om van beide te kunnen genieten! Hieronder vindt u tips voor de verschillende opties.


Een loungebank voor op het balkon

Als u niet de behoefte heeft om buiten te eten, maar uw terras wilt gebruiken om te ontspannen, kunt u kiezen voor een loungebank. Wij hebben verschillende lounge- en tuinbanken in onze collectie waar u uit kunt kiezen.


Maak uw set af met een halve poef of bijzettafels

U kunt kiezen om er een halve poef bij te nemen of een aantal Gili tafeltjes. Zo heeft u verschillende keuzes en toch plaats bespaard. De halve poef gebruikt u om de voetjes omhoog te leggen na een lange dag. De Gili tafeltjes kunt u gebruiken om een drankje of hapje op te plaatsen. Deze tafeltjes zijn handig omdat we deze in verschillende maten hebben. Zo kunt u altijd de juiste hoogte kiezen. Als deze 2 opties toch nog te veel plaats innemen, kunt u ervoor kiezen om een flexibel dienblad op uw bank te plaatsen. Zo heeft u een tafeltje dichtbij.


In hoogte verstelbare tafel: multifunctioneel!

Wilt u het loungen en dineren combineren? Dan kunt u kiezen voor een verstelbare tafel. Door een verstelbare tafel te kiezen, kunt u de tafel gebruiken om aan te eten, maar ook als salontafel. Deze tafel hebben we in twee afmetingen: 90x90 cm en 140x75 cm. U kunt ook uit verschillende bladen kiezen, eentje die het beste bij uw terras past. We kijken hierbij naar de tegels van uw terras, de raamkozijnen en eventueel de gordijnen of balustrade. Ook moet er een keuze worden gemaakt tussen loungestoelen of dining stoelen. Loungestoelen zijn vaak meer comfortabel, zodat u er ook in kunt ontspannen. Een voorbeeld hiervan is de Montana loungestoel.


Balkon tuinset

Wilt u toch buiten eten? Dan is een diningset een goede optie. Hier hebben we ook weer verschillende afmetingen. We hebben voorbeeld een concept tafel met afmetingen 90x90cm, 140x75 cm en 90cm rond. Hier kunt u dan eventueel 2 of 4 stoelen aan plaatsen. We kijken goed naar de afmetingen. U rekent ongeveer een minimum van 60 à 70 cm extra voor de stoel. We moeten de stoel achteruit kunnen schuiven maar ook nog rond de tafel kunnen als er iemand zit.


Dining stoelen met een salontafel

De laatste optie is een combinatie van dining stoelen en een salontafeltje. In een diningstoel kan ook weer een comfortabel kussentje worden gelegd. Zo kunt u ontspannen van de buitenlucht op een kleine ruimte. We combineren de stoelen met een Amazone tafeltje, Moon tafeltjes of een Gili tafeltje.


Meer inspiratie opdoen? Kom langs in één van onze winkels!

Wilt u graag persoonlijk advies over het inrichten van uw balkon? Wij adviseren u graag! Neem contact op met onze specialisten of bezoek één van onze winkels. Hier kunt u de complete collectie bekijken en uitproberen. Bekijk het winkeloverzicht direct via de link hieronder!