Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Richt uw dakterras in met tips van BuitenHof!

In een appartement in een hoog gebouw wonen is fijn, maar u heeft niet altijd een tuin ter beschikking. Wanneer er geen plek is voor een tuin biedt een dakterras uitkomst. U geniet dan van het groene buitenleven dichtbij huis, mét mooi uitzicht vanaf het dak! Met deze tips krijgt u goede ideeën voor het inrichten van uw dakterras. 


Een heerlijk dakterras in 3 stappen

Een belangrijke eerste stap is het bepalen van de functie van uw dakterras. Wilt u het dakterras graag gebruiken om te loungen, zonnebaden, dineren of tuinieren? Bij een groot dakterras kunt u misschien meerdere tuinmeubelen kwijt, maar is dit niet het geval dan moet u wellicht een keuze maken. Als u weet waarvoor u uw dakterras voornamelijk wilt gebruiken kunt u aan de slag met de basis van uw dakterras. Bedenk wat uw dakterras moet uitstralen en bepaal de ondergrond voor u begint met het vullen van het dakterras. Houten vlonderplanken geven uw dakterras een sfeervolle uitstraling, maar bij een modern terras passen juist terrastegels heel goed. Weet u niet wat uw tuinstijl is? Bekijk hier de tuinstijlen van BuitenHof.

1. Tuinmeubelen voor het dakterras

Loungeset op het dakterras

Modern een dakterras inrichten? Zet een loungebank van wit of zwart aluminium neer. Met een moderne set creëert u een ultieme loft uitstraling op het dakterras! Dankzij het duurzame materiaal is het mogelijk om de bank gedurende alle seizoenen buiten te laten staan. Een gedeeltelijk open frame brengt een ruimtelijk gevoel met zich mee. Teakhouten tuinmeubelen geven juist direct een warme en luxueuze uitstraling aan uw tuin. Teakhout is een mooi en natuurlijk materiaal dat zowel bij een landelijke tuinstijl, als een Scandinavische tuinstijl past. 

Combineer bij het inrichten van het dakterras de kleur van het frame met lichte kleuren en natuurlijke materialen in de rest van de inrichting. Daardoor wordt de uitstraling niet de druk en te zwaar.

dakterras-inrichten-met-loungebank
dakterras-inrichten-met-uitschuifbare-tafel

Dineren op uw dakterras

Het is prettig als u genoeg ruimte heeft op het dakterras. Wilt u soms wel een grote groep mensen uitnodigen voor een diner of borrel? Bij een dakterras inrichten kiest u het beste voor een uitschuifbare tafel. Deze tuintafel schuift u makkelijk uit als er bezoek is, maar neemt normaal niet veel plek in beslag.

Voordelen uitschuifbare tafels:

  • U creëert snel extra zitplaatsen op een dakterras
  • Multifunctioneel
  • Onderhoudsvriendelijk 

Ligbedden om te zonnebaden

Een dakterras staat vaak geheel vrij van bomen en hun schaduw, wat het de perfecte plek maakt om te zonnebaden. Op een lekker ligbed geniet u op hoogte van de heerlijke warme zonnestralen terwijl u een kleurtje op doet. Vergeet natuurlijk geen zonnebrand te smeren! Wordt de felle zon u te veel? Lees dan verder over onze stokparasols.

dakterras-inrichten-met-loungebank

parasol-voor-dakterras-inrichten

2. Parasol voor beschutting

Op een dakterras kan het vaak nogal warm worden. Daarom is een parasol een waardevolle toevoeging bij het inrichten van een dakterras. Zo bent u beschermd tegen de zon en creëert u schaduw. De kleuren van onze stokparasols zijn afgestemd met de kleuren van onze tuinmeubelen en tuinkussens voor een perfecte match. Vanwege de mogelijkheid op plotselinge harde wind raden wij een staande parasol, ook wel push-up parasol genoemd, aan bij het inrichten van een dakterras. Deze kunt u dankzij het handzame gewicht makkelijk verplaatsen en in de winter opruimen. Bij Buitenhof vindt u tevens leuke én handige parasolaccessoires.

  • Eenvoudig te plaatsen op de plek waar u schaduw wilt hebben
  • Makkelijk te combineren met een lounge- of tuinset tijdens het inrichten van uw dakterras 

Uitgelichte parasol accessoires

daktterras-inrichten-met-heater

Palermo parasol heater
Vergeet bij een dakterras inrichten niet een parasol heater! Met de heater hoeft u het niet te koud te hebben in de avond op het dakterras. Deze toevoeging zorgt voor een prettige temperatuur onder een parasol.

dakterras-inrichten-met-speaker

Palermo parasollamp
De parasollamp geeft net dat extra licht als de avond valt op het dakterras. Uit de bluetooth speaker klinkt zomerse muziek uit uw favoriete afspeellijst. Deze accessoire mag u dus zeker niet vergeten tijdens het dakterras inrichten.

dakterras-inrichting-parasolvoet

Florance stokparasolvoet
Door deze verrijdbare parasolvoet is een stokparasol eenvoudig te verplaatsen. Zo staat uw parasol stevig op het dakterras en heeft u altijd schaduw op de plek waar u wilt!


dakterras-inrichten-met-groen

3. Voeg groen toe aan uw dakterras

Voeg groen toe bij een dakterras inrichten, dan heeft u toch de indruk van een tuin. Laat planten en bloemen terugkomen in een bloembak op de grond of aan een balustrade. Zet bijvoorbeeld planten neer die goed bestand zijn tegen de zon en wind. Denk aan grassen, geraniums, lavendel en de gele heiligenbloem. Heeft u al eens gedacht aan een moestuin op hoogte? Als u kiest voor tuinkruiden, heeft u hier ook tijdens het koken plezier van. Houd de plek met het mooiste uitzicht redelijk vrij. Wilt u toch privacy op het dakterras? Plaats dan een tuinscherm als afbakening. Een tuinscherm op een dakterras creëert direct veel sfeer en zorgt toch voor privacy. U kunt er leuke plankjes aanhangen waar u sfeervolle accessoires of plantjes op kwijt kunt. 

Natuur op het dakterras


Een kijkje op het dakterras van onze klanten

Soho lounge van Chantal

Fitz Roy ligbed van Patricia

Soho lounge van Christoph


Meer tuininspiratie nodig voor het inrichten van een dakterras?

Wilt u een dakterras inrichten en tuinmeubelen kopen? Dat kan makkelijk en veilig via onze webshop! Natuurlijk bent u ook van harte welkom in één van onze winkels in Nederland en Vlaanderen. In onze brochures vindt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor een lounge- en tuinset.