Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Kindvriendelijke tuin inrichten? BuitenHof geeft advies!

Als de (klein)kinderen het fijn hebben, dan bent u als ouder of grootouder natuurlijk ook tevreden. Niets is leuker dan dat ze lekker spelen in eigen tuin. Maak van uw tuin een kindvriendelijke tuin, zo geniet ieder familielid van het buitenleven! Wilt u handige tips zodat de kinderen veilig en met plezier in de achtertuin buiten kunnen zijn? Lees dan snel verder!


Kindvriendelijke tuin: maak uw tuin geschikt voor het hele gezin

Vooral bij jonge kinderen is het erg belangrijk dat een tuin kindvriendelijk is. Veiligheid van de tuin speelt hierin een grote rol, maar dit is niet het enige wat belangrijk is. Niet alleen de kinderen, maar ook u, moet kunnen genieten van de tuin. Een plek waar u de kinderen zorgeloos kunt laten spelen is net zo belangrijk als een plekje waar u zelf heerlijk tot rust kunt komen. Ook als de kinderen wat ouder zijn moet u nog tevreden zijn met uw nieuw aangelegde tuin. 

Ontwerp van een kindvriendelijke tuin

Als u de tuin gaat aanleggen, hou er dan met het ontwerp rekening mee dat niet de hele tuin bestaat uit tegels. Onder andere gras is een zachte ondergrond en zo hebben de kinderen voldoende ruimte om veilig te spelen. Als de kinderen al iets ouder zijn, dan zijn houtsnippers mooi om neer te leggen als afwisseling tussen materialen. Met deze ondergronden krijgt uw kindvriendelijke achtertuin zeker een natuurlijke uitstraling, wat ook goed past bij een loungeset van teakhout. Door verschillende hoekjes te creëren, weten ze waar ze wel en niet mogen spelen. Probeer de tuin wel zoveel mogelijk gelijkvloers te houden zodat de kinderen niet struikelen.


Zitplekken voor de kinderen

Denk bij het inrichten van uw tuin eraan dat op een gegeven moment de kinderen ook gebruik gaan maken van de tuinmeubelen. De Utah tuinstoel uit onze collectie is een goede keuze voor een kindertuinstoel. Dankzij de bekleding en het design is de kans minder dat ze zich bezeren aan scherpe randen. Daarnaast kunt u de kunststof zitting eenvoudig schoonmaken en de ronde vormen van de stoel zijn erg stijlvol. Verder is het slim om een tuinbankje bij een tuintafel neer te zetten waarop kinderen kunnen zitten. Zo hebben ze een eigen zitplek tijdens het eten. Maak de bank extra comfortabel en gezellig met tuinbank kussens. Een andere leuke toevoeging aan uw tuinset is een poef. Voor de kinderen is een poef een heerlijk zitje en u kunt een poef zelf gebruiken als comfortafel voetenbankje.


In hoogte verstelbare tafels 

Houd met het kiezen van een tafel voor uw tuinset ook rekening met de kinderen. Met een verstelbare tafel verzet u het tafelblad gemakkelijk naar de gewenste hoogte als de kinderen alleen aan de tafel zitten. Zo kunnen zij bijbvoorbeeld gemakkelijker knutselen of een hapje eten. Binnen de collectie van BuitenHof Tuinmeubelen heeft u de keuze uit meerdere verstelbare tafels. U kunt kiezen uit verschillende vormen en soorten materialen tafelbladen. Kies het materiaal dat het beste bij uw smaak en de rest van uw tuinmeubels past. Al onze in hoogte verstelbare tafels zijn onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Dat is met kinderen geen overbodige luxe!


Creëer schaduw

Het is belangrijk dat de kinderen goed beschermd zijn tegen de zon. Zeker tijdens het heetste moment van de dag. Let er op dat ze voldoende ingesmeerd zijn met zonnebrandcrème en zorg voor genoeg schaduw in de tuin. Kies uit een zwevende of staande parasol voor het creëren van schaduw. Een zweefparasol is erg praktisch, aangezien de mast aan de zijkant zit. Aan een tafel eten onder de parasol is dus mogelijk. Als de zon draait, kantelt u het doek eenvoudig zodat u altijd schaduw heeft.  Het voordeel van een staande parasol is dat het licht van gewicht is. U zet de parasol dus eenvoudig op de plek waar de kinderen aan het spelen zijn en waar u schaduw wilt hebben. Bij BuitenHof Tuinmeubelen shopt u extra grote parasols tot wel 4 meter breed! Voor een aangename sfeer in de tuin zet u met een parasol speaker de favoriete muziek van de kinderen op. Gezelligheid gegarandeerd!


Het buitenkleed

Een recente toevoeging aan onze collectie is het buitenkleed. De buitenkleden zijn van maart tot oktober goed te gebruiken in uw tuin en zijn water- en geurafstotend. Een voordeel is dat de kleden aan beide kanten te gebruiken zijn. Het kan worden gereinigd met een stofzuiger of door het af te kloppen. Kleine kinderen kunnen met speelgoed ook ideaal op de kleden in de tuin spelen. Het zachte materiaal maakt dat kinderen urenlang op de grond kunnen spelen zonder open knietjes.


Onmisbare items voor een kindvriendelijke tuin

U weet nu wat belangrijk is om een kindvriendelijke tuin te creëren. Onderstaande items zijn onmisbaar in uw nieuwe tuin!


Kijkje in de kindvriendelijke tuin van...

We ontvangen regelmatig mooie foto's van onze klanten die blij zijn met hun tuinmeubelen. Deze foto’s zijn zo mooi, dat we ze graag met u willen delen. Kijk mee en laat u inspireren door deze sfeervolle tuinen!


Meer inspiratie opdoen voor een kindvriendelijke tuin?