Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Ontdek onze Limited Deals. Extra snel in uw tuin!

Overkapping inrichten? BuitenHof geeft advies!

Een overkapping inrichten? Bij BuitenHof Tuinmeubelen vindt u een ruime collectie tuinmeubelen die perfect passen onder een overkapping. Zo creëert u een comfortabele buitenruimte waar u optimaal kunt relaxen. Op deze pagina vertellen we u graag hoe u uw overkapping optimaal kunt inrichten. Om te beginnen kunt u uw overkapping opmeten, aan de hand hiervan kunt u namelijk een mooie lounge- of tuinset uitzoeken.


Optimaal comfort met Comforma kussens

In een tuin met een overkapping kunt u kiezen voor Comforma Outdoor kussens. Deze kussens zijn net zo zacht en comfortabel als kussens voor binnen. Ze zijn ontwikkeld als buitenkussens, wat betekent dat ze bijvoorbeeld wel tegen slagregen kunnen. Heeft u geen overkapping? Dan kunt u het best kiezen voor één van de andere 2 opties: All Weather kussens of Soltex kussens. Ook kunt u er zonder overkapping voor kiezen om de Comforma kussens binnen te halen als het regent.SOHO LOUNGESET


Heeft u een overkapping van 300x300cm? Dan is een hoekopstelling met armleuningen een goede keuze. U kunt ook kiezen voor een grotere set, maar dan kan de set nat worden tijdens een regenbui. Het is dan fijner als de set mooi onder de overkapping past. Ook staan de set en de overkapping dan in lijn met elkaar. Het leuke aan een set met armleuningen is dat u hier een decoratiekussen tegenaan kunt zetten. Zo kunt u lekker onderuit zakken of een dutje doen.

Grootte van de overkapping

Is uw overkapping groter, bijvoorbeeld 350x350cm, 400x400cm of 300x600cm? Dan kunt u uw set op een mooie manier uitbreiden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor zijtafels. Met zijtafels heeft u niet alleen extra plaats voor hapjes en drankjes, maar lijkt uw set ook meer open. Daarnaast is de leuning weg, zodat u geen belemmering heeft om in de tuin te kijken. We kunnen er een tussendeel bij plaatsen, u creëert zo een extra zitplaats voor gasten of een extra gezinslid. Een andere optie zijn de bondi relax stoelen, deze verstelbare stoelen zijn niet alleen heel comfortabel maar zijn ook licht van frame. Zo kunt u deze stoelen makkelijk naar de zon toe draaien of verder in de tuin plaatsen. Door de bijpassende hocker kunt u lekker onderuitzakken. Let wel op dat u uw overkapping niet te vol zet. Zo houdt u altijd voldoende ruimte om rond te lopen en een leuke sfeer te behouden.


Vorm van de overkapping

Heeft uw overkapping een rechthoekige vorm, bijvoorbeeld 300x225cm of 350x250cm? Dan is bijvoorbeeld een chaise longue of een opstelling met een bank en twee stoelen een goede keuze. Als de overkapping wat kleiner is, dan kunt u deze het best niet te vol zetten. Door een chaise longue of een bank met stoelen te opteren kiezen we voor ruimte en openheid. Plaats de lounge ook niet volledig in de hoek, maar 20 à 30 cm van de muur. Zo krijgt u het gevoel dat u meer ruimte heeft en toch is de set iets kleiner. Een bank en stoelen passen ook mooi onder een open overkapping. Het zicht wordt zo niet belemmerd, en we kunnen leuk schuiven met de verschillende elementen. Een open overkapping vraagt om luchtigheid, en door losse elementen te kiezen zorgen we hiervoor. U kunt hier ook weer heel makkelijk mee schuiven. Voeg een halve poef toe om uw benen op te leggen en te ontspannen na een lange werkdag.


Match met uw interieur

De Soho lounge heeft qua kleuren meerdere opties. Om de juiste kleur te kiezen, kunt u kijken naar uw eigen woning. Welke kleur zijn de kozijnen, de gordijnen en de meubels binnen? De Soho lounge is verkrijgbaar in het wit en zwart, gecombineerd met polywood en teakhout. Heeft u bijvoorbeeld zwarte raamkozijnen, lichtgrijze gordijnen en je hebt een donkere overkapping. Dan is een Soho loungeset in donkergrijs/zwart polywood met Comforma steel kussens een hele mooie combinatie. Zonder overkapping zou u juist kunnen kiezen voor de mistgrijze Soltex kussens. De decoratiekussens kunt u toevoegen in een accentkleur, zoals azuur of olijf. Op zoek naar een iets meer ingetogen look? Kies dan voor antraciet of basalt, dit past weer mooi bij een zwart frame.FITZ ROY LOUNGESET


Heeft de Fitz Roy lounge uw voorkeur? Ook deze loungeset is een hele goede keuze voor onder een overkapping. De Fitz Roy lounge heeft verschillende mogelijkheden, zoals de zwart/teak combinatie. Hier kunnen we elementen aan toevoegen die goed uitkomen onder een overkapping. 

Buitenkleed

Onder een overkapping is het ontzettend gezellig om een buitenkleed neer te leggen. Het kleed is grof geweven, wat er direct heel gezellig uit ziet. Ook is dit kleed ontwikkeld voor buiten en kan dus tegen een stootje. De stof van het kleed neemt geen water op en is makkelijk schoon te maken. Als u het kleed 10cm voor de loungeset plaatst, komen het kleed en de loungeset het mooist uit. Wij verkiezen de maat 240x240cm omdat deze symmetrisch met de lounge ligt, maar er zijn verschillende maten waaruit u kunt kiezen.


Decoratiekussens en dienblad

We raden aan om de lines decoratiekussens bij deze loungeset te kiezen. De loungeset is namelijk vrij diep, waardoor u soms niet met uw voeten aan de grond komt. Met deze kussens in uw rug zit u direct comfortabel. De kussens lopen ook in lijn met de rug kussens van de lounge, wat een mooi geheel creëert.


Omdat deze loungeset vrij robuust is, voegen we een Rimo dienblad toe. Dit dienblad plaatsen we op de loungekussens. Zo kunt u lekker relaxen met uw drankje vlakbij. Daarnaast past het teakhout van het dienblad weer mooi bij de zijtafels van de loungeset.


Decoratie

Als decoratie in deze lounge kunnen we verschillende kanten op. We kunnen een mooie grote vaas nemen met verse bloemen of planten. We kunnen een cosiscoop vuurhaardje toevoegen wat dan weer heel gezellig en rustgevend is. Ook de zijtafels kan je aankleden met kaarsen, plantjes en andere leuke deco.

Als extra afscheiding nemen we er een nevada tuinscherm bij. Op de plankjes kan je weer wat leuke spulletjes kwijt. Ideaal als je een grote ruimte knusser wilt maken, maar ook om wat meer de hoogte in te gaan met je tuin.TIMBER LOUNGESET


Bij een timber lounge wit (hoge arm en tussendeel, steel) gaan we ook comforma kussens gebruiken. Omdat deze lounge geen teak elementen hebben kunnen we deze set iets moderner aankleden. Ook hier nemen we comforma kussens.

Buitenkleed en Timber inbetween

Hier kunnen we ook een kleed toevoegen, in dit geval kiezen we een rechthoekig kleed. Dit ligt weer in lijn met de lounge set aangezien we in deze lounge een extra tussendeel hebben. Dit plaatsen we weer 10cm voor de lounge in de hoek. Om de set aan te kleden gebruiken we een timber inbetween.  Deze is niet alleen decoratief maar ook super handig. Hier kan je weer je drankje, je snacks en je boek of tijdschrift kwijt. In deze set kan je een pullover plaatsen over de salontafel. Dit tafeltje staat over de salontafel, wat weer een leuk effect heeft en meer diepte maakt. Je kan ook dit tafeltje gebruiken als bankje, met 2 ronde canada kussentjes erop. De kindjes vinden dit heel leuk om op het bankje te kruipen.


Decoratiekussens

Voor de deco kussens nemen we hier geen lines kussens, deze zijn wat te groot voor in deze lounge. Hier gaan we met kleinere kussens werken. 35x45cm en 45x45cm. We plaatsen het 45x45cm deco kussen in de hoeken met hiervoor het 35x45cm kussen. Qua kleuren kunnen we dan gaan spelen. Als de grotere deco kussens in dezelfde kleur nemen als de lounge en het kleinere kussentje als accent in een andere kleur ervoor is het meer speels. Als we gaan afwisselen, dus het grote kussen in een accent kleur en het kleinere in de kleur van de lounge gaat de set rustiger worden. Een 3e optie is om al de deco kussens in dezelfde kleur te nemen. Dan heb je iets meer contrast (deco kussens in een andere kleur dan de lounge kussens)


Combineer uw loungeset met een diningset

Wilt u uw loungeset combineren met een diningset? Om een mooi geheel te creëren, kunt u kiezen voor dezelfde kleur tuinstoelkussens als uw loungekussens. Of als u graag iets anders wil, kunt u dezelfde kleur tuinstoelkussens kiezen als uw decoratiekussens. Zo vormen uw sets een mooi geheel, met een kleine knipoog naar de loungeset.

Ook voor op de diningset hebben we een dienblad. Het Delta dienblad is meer functioneel, hier kunt u uw spulletjes binnen al opzetten en het zo naar buiten dragen. Placemats voor op de tafel hebben ook een toegevoegde waarde. Stem de placemats bijvoorbeeld af op de loungekussens, zo heeft u een leuk kleurenpalet en is het een nuttige accessoire.


Verlichting

Gezellig tuinverlichting komt ook van pas, zeker op lange zomeravonden. U kunt uw set helemaal afmaken met een Egg of Beta lamp. De Egg lamp heeft een Bluetooth functie waarmee u uw favoriete muziek kunt afspelen. Daarnaast geeft de lamp 7 verschillende kleuren licht om altijd de juiste sfeer te kunnen creëren.


Meer inspiratie opdoen? Kom langs in één van onze winkels!

Wilt u graag persoonlijk advies over het inrichten van uw overkapping? Wij adviseren u graag! Neem contact op met onze specialisten of bezoek één van onze winkels. Hier kunt u de complete collectie bekijken en uitproberen. Bekijk het winkeloverzicht direct via de link hieronder!